AaB misbruger gylden Champions League-mulighed

21/08/2014

AaB spillede onsdag aften første kamp i playoff-runden til Champions League-gruppespillet, da holdet tog imod Apoel FC fra Cypern på hjemmebane. Nordjyderne havde alle chancerne for et godt udgangspunkt, men skuffede fælt og måtte nøjes med 1-1.

Der stod ellers AaB på det hele i første halvleg, hvor det også lykkedes Nicolaj Thomsen at sparke AaB på sejrskurs.

Nicklas Helenius satte flot AaB-angrebet op og sendte Patrick Kristensen i dybden, som fra baglinjen slog et hårdt, fladt indlæg på tværs igennem feltet. Her dukkede netop Nicolaj Thomsen op, og han hamrede bolden flot i mål.

Apoel havde knap været på besøg i AaB-feltet i kampens første 54 minutter, men da holdet endelig dukkede op, gik det grueligt galt. APOEL kombinerede sig elegant igennem, hvor Oliveira Franco Vincius til sidst gjorde det onde og udlignede til 1-1, da han afsluttede højt i Nicolai Larsens mål.

Hjemmeholdet burde ellers være kommet foran yderligere i første halvleg, hvor nordjyderne fuldstændigt dominerede kampen og havde flere gode muligheder. Især Patrick Kristensen havde god plads i AaB's højre side og skabte flere gode muligheder.

I anden halvleg blev Kasper Risgård væltet i feltet, hvor AaB’erne appellerede kraftigt for straffespark, men dommer Martin Atkinsons fløjte forblev tavs.

AaB havde en gylden mulighed for at bringe sig i front igen, da Rasmus Würtz overlegent lobbede bolden over Apoel-bagkæden, hvor Nicolaj Thomsen pludseligt stod helt fri. Her misbrugte han på det skammeligste og greb ikke chancen for at blive dobbelt målscorer.

Selvom AaB måtte nøjes med 1-1 på hjemmebane, så er der fortsat gode muligheder for at tage det sidste skridt ind i Champions League-gruppespillet. I sidste runde lykkedes det nordjyderne at besejre kroatiske Dinamo Zagreb 2-0 på udebane.

Returopgøret spilles tirsdag klokken 20.45 på Apoels hjemmebane.