AaB nedlægger Viborg i årets sidste opgør

07/12/2015

AaB afsluttede mandag efterårssæsonen i Danmarks bedste fodboldrække med den femte sejr i træk, da Viborg blev nedlagt med 2-0 i Aalborg.

Rasmus Jönsson og Thomas Enevoldsen scorede målene for de nordjyske værter.

Sejren betyder, at AaB går på vinterpause med blot et enkelt point op til Alka Superligaens førerhold fra FC København.

Det var en genial stikning fra Enevoldsen til Jönsson, der bragte nordjyderne i front med 1-0 midtvejs i første halvleg.

Et lob hen over Viborgs forsvar endte hos svenske Jönsson, der lod bolden hoppe en enkelt gang i græsset, før han hamrede den videre i mål.

Især Viborgs Osama Akharraz voldte AaB problemer med et par gode skudforsøg, og umiddelbart efter pausen var det tæt på en udligning. Nicolai Larsen i AaB-målet fik blokeret med fødderne.

Oprykkerne fra Viborg pressede godt på, men 20 minutter efter pausen øgede AaB til 2-0 efter et fremragende angreb.

Nicolaj Thomsen drev bolden godt frem, inden topscorer Lukas Spalvis løftede den over i bagrummet til Rasmus Jönsson. Svenskeren så en helt fri Thomas Enevoldsen, der fordoblede AaB-føringen.

Det var femte kamp i træk, at Enevoldsen kom på måltavlen for nordjyderne.

Viborg fortsatte ufortrødent, men gæsterne havde ikke held til at udnytte et par gode muligheder til Akharraz og Jonas Kamper.

Oprykkernes satsning fremad banen gav AaB muligheder i den anden ende af banen, hvor Enevoldsen igen havde et godt skudforsøg. Viborg-keeper Peter Friis fik flot reddet, inden bolden sprang ud til indskiftede Mathias Thrane, der også var tæt på.

Trods nederlaget går Viborg på vinterpause med en afstand på hele 11 point til Hobro under nedrykningsstregen.