AaB øjner europæisk deltagelse og drømmer om medaljer

AaB har fået spillet til at fungere, og efter en blandet start på forårssæsonen i Alka Superligaen er det blevet til syv point i de seneste tre opgør.

Det placerer nordjyderne på en øjeblikkelig tredjeplads, men på trods af muligheden for medaljer så er målet i første omgang at sikre europæisk deltagelse i næste sæson.

- Vi drømmer om en plads i Europa. Det vil gøre os meget tilfredse, og det er det, vi går efter. Vi har efterhånden levet op til målsætningen om top-6, så vi vil gøre alt for at komme ud og spille i Europa, siger AaB's træner, Lars Søndergaard.

Han forudser dog, at kampen om topplaceringer bliver tæt, især fordi flere hold er begyndt at røre på sig.

- Der er en kamp mellem en del hold, og jeg tror, det bliver tæt. OB kommer bagfra, Sønderjyske kører bare derudaf, Midtjylland har fundet formen, og Brøndby er der også, så det bliver tæt, siger han.

Han glæder sig dog over, at AaB'erne ligger i en gunstig position, hvor de selv kan afgøre, hvad sæsonen skal ende med.

- Jeg kan håbe på, at vi vinder resten, for så ender det med medaljer. Men det er vigtigt at tage en kamp ad gangen, og nu har vi en svær kamp i næste runde mod FCK, siger Lars Søndergaard.

Nicolaj Thomsen er ikke bange for at sige, at holdet drømmer om medaljer. Men ligesom sin træner mener han, at europæisk deltagelse er første prioritet.

- Vi vil jo gerne være med i toppen. Først og fremmest handler det om Europa, men det ville da være dejligt med en medalje oveni hatten, siger Nicolaj Thomsen.

Han mener, at holdet skal bygge videre på de takter, som det har vist i de seneste tre opgør.

- Det er meget sigende, at vi både mod Randers og til dels mod Viborg ikke spiller op til vores bedste, men alligevel kommer afsted med point. Hvis vi kan holde det niveau, ser det lovende ud.

- Vi skal bygge videre på de gode resultater og få flere sejre. Jeg er sikker på, at hvis vi kan blive ved med at spille til nul, så skal det nok blive rigtig sjovt, siger Nicolaj Thomsen.

AaB’s jagt på europæisk deltagelse og medaljer fortsætter på torsdag, hvor nordjyderne tager imod FCK hjemme i Aalborg.

/ritzau/

Dagens Gossip