AaB og FCM retter guld-flaskehals mod FCK

Januars transfervindue vil afgøre, hvor det danske mesterskab skal placeres, og pilen peger på FC København, mener de økonomisk trængte topklubber FC Midtjylland og AaB.

Inden søndagens hjemmekamp mod AGF - årets sidste - topper FCM Superligaen med 33 point efter 17 runder.

Snakken om guld bliver ved at være et tema for FCM. Noget FCM-træner Glen Riddersholm forholder sig til på en mindre afvisende måde end tidligere i sæsonen.

- Kan vi holde vores form fra hele dette kalenderår, hvor vi har været det bedst præsterende hold af alle i hele Superligaen og kun tabt fire turneringskampe, så vil vi være med indtil sidste spilledag.

- Hvis vi kan lave en god vinteropstart, og hvis vi kan præstere lige så godt, som vi har gjort indtil nu, så vil vi være en del af et felt, som vil kunne spille med om guldet. Det er der ingen tvivl om, siger Riddersholm.

FCK, som på ligaens andenplads halter tre point efter FCM, er stadig den største favorit til titlen, understreger FCM-træneren.

- Når jeg ikke melder mere klart og tydeligt ud, er det jo fordi, at der er et transfervindue, der skal lukkes.

- Og når man hører, hvordan de to største aktører på det transfermarked, Brøndby og FCK, har lagt op til hinanden, er der ingen tvivl om, at der kan vi andre ikke være med.

- Derfor er AaB og FC Midtjylland mere "dark horses" i det felt. Dagsordenen hos os er mere, at vi skal sælge spillere, end at vi skal forstærke truppen med nye spillere.

- Når det er en dagsorden, så rykker snakken om en placering helt i toppen en lille smule mere i baggrunden.

- I forvejen ved vi, at FCK råder over Danmarks bredeste og dyreste trup, og Brøndby er ved at komme tæt på dem, og så er vi oppe imod kræfter, som vi på den del ikke kan konkurrere mod, erkender Riddersholm.

AaB, som ligger på tredjepladsen og har været lidt overset i guldkampen, tager mandag imod oprykkerne Viborg, og det er en kamp, der kan definere nordjyderne som tophold, mener sportschef Allan Gaarde.

- Den kamp er enormt vigtig for os - specielt for at få et stærkt fundament før foråret. Så vi kan betragte os selv som værende et tophold, siger Gaarde.

- Vi vil gerne være forsidestof hver dag for noget positivt. Og jeg synes, vores spil har fortjent større overskrifter. Jeg taler ikke om de sidste par uger, men generelt siden i sommer.

- Jeg synes, at vi har spillet måske det bedste fodbold, der er blevet spillet indtil videre i Superligaen, mener AaB-bossen.

Men når snakken handler om DM-guld, så vender Gaarde også flaskehalsen mod FCK.

- Der er ikke nogen tvivl om, at i forhold til de ressourcer, vi har investeret i vores trup og hele setuppet, så har vi overpræsteret.

- Vi er udfordret økonomisk, og derfor har vi jo også skåret ind til benet i forhold til vores trup.

- Der er nogle hold, som har oprustet utroligt meget, og det kan være, at de fortsætter med at opruste hen over vinteren, lyder det fra Gaarde.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip