AaB-profiler vinker farvel til Europa efter nederlag

Skrevet af admin

16/05/2015

Mest læste i dag

Et europæisk lys blev fredag aften slukket på Nordjyske Arena, da AaB tabte med 0-2 hjemme mod OB i Alka Superligaen.

Med nederlaget er de forsvarende danske mestre stadig fem point fra Randers FC på fjerdepladsen, der giver adgang til europæisk fodbold efter FC Københavns pokaltriumf torsdag.

AaB kom bagud efter to mål af fynboerne i første halvleg, og selvom nordjyderne pressede på efter pausen, var det ikke nok, siger midtbanespiller Kasper Risgård, der selv blev skiftet ind i pausen.

- Vi har svært ved at spille mod hold, der stiller sig langt ned. De spillede på vores fejl, og det straffede de hårdt i første halvleg.

- Anden halvleg er spil til ét mål. Vi manglede effektiviteten. Derfor er det også ekstra bittert at tabe sådan en kamp her, for det er sådan en, vi skal vinde, siger Kasper Risgård.

- Det er så irriterende og dumt at tabe kampen, for vi var et langt bedre hold end OB på dagen. Europa bliver rigtigt svært nu, men vi går selvfølgelig ud til kampene for at vinde, men vi må også være realistiske, tilføjer han.

Rasmus Würtz erkender også, at AaB med nederlaget må kigge langt efter europæisk fodbold næste sæson.

- Det er langt væk nu. Vi vidste godt, at det ville kræve en sejr, hvis vi skulle true de andre hold. Det er tungt.

- Vi vil selvfølgelig gå efter at få så mange point som muligt, men det er klart, at Randers og Brøndby også skal dumme sig lidt, før det kan lade sig gøre, siger AaB-anføreren.

AaB skal i næste spillerunde en tur til Telia Parken for at møde FC København.

/ritzau/