AaB sælger Lasse Nielsen til hollandsk danskerklub

Forsvarsspilleren Lasse Nielsen skifter fra AaB til den hollandske klub NEC Nijmegen på en længerevarende kontrakt. Det skriver AaB på klubbens hjemmeside.

Dermed bliver Lasse Nielsen holdkammerat med den danske venstreback Kevin Conboy og midtbanespilleren Søren Rieks, der begge har en fortid i Esbjerg.

Hovedpersonen selv glæder sig over skiftet til sydligere himmelstrøg.

- Det har jo ikke været nogen hemmelighed, at jeg har ønsket nye udfordringer i udlandet, og jeg glæder mig en enormt både menneskeligt og sportsligt til at prøve kræfter med Holland.

- Jeg har helt bevidst søgt mod en klub, hvor jeg har en god chance for at få fast spilletid, og jeg ser frem til at blive testet på et højere niveau. Samtidig er det selvfølgelig vemodigt at forlade min barndomsklub, siger Lasse Nielsen til AaB's hjemmeside.

Lasse Nielsen havde kontraktudløb med AaB til sommer, og klubbens sportschef, Allan Gaarde, er også tilfreds med at det trods alt lykkedes klubben at indkassere en ikke oplyst transfersum.

- Vi har været i en god dialog med Nijmegen og fået lavet en fornuftig aftale. Og da vores betingelser blev opfyldt, har vi ikke ønsket at stå i vejen for Lasse, som har været en loyal soldat for AaB.

- Lasse er endnu et produkt af vores dygtige talentudvikling og fortrinlige samarbejde med vores samarbejdsklubber, og jeg er ikke et sekund i tvivl om, at Lasse kan slå igennem i den hollandske liga, siger Allan Gaarde.

Kenneth Emil Petersen, Rasmus Thelander og den unge Kasper Pedersen skal kæmpe om spilletiden i AaB's centrale forsvar.

Lasse Nielsen opnåede 174 officielle kampe og ti scoringer for AaB, mens det i nationaldragten foreløbig er blevet til en A-landskamp, tre ligalandskampe og 21 U-landskampe for Danmark.

Nijmegen ligger sidst i den hollandske æresdivision.

/ritzau/

Dagens Gossip