AaB slår knebent FCN og henter første forårssejr

01/04/2016

Indtil fredag aften havde AaB blot hentet et par point i foråret i Alka Superligaen, men så blev det endelig til sejr for nordjyderne.

Hjemme i Aalborg blev FC Nordsjælland besejret 1-0 i en kamp, hvor gæsterne var tæt på at udligne efter pausen, men hvor hjemmeholdet red stormen af.

Thomas Enevoldsen scorede kampens enlige mål, og han når dermed op på 11 sæsontræffere indtil nu.

Med sejren og de tre point indtager AaB andenpladsen i ligaen med 39 point ligesom Sønderjyske, der med en kamp færre indtil nu skal en tur til København søndag og møde FC København.

Med nederlaget ligger FCN på ottendepladsen i ligaen med 29 point.

Hos AaB nåede Kasper Risgård op på 250 kampe i AaB-trøjen fredag aften, mens gæsternes Tobias Mikkelsen kunne fejre sin kamp nummer 100 for nordsjællænderne.

FCN havde inden opgøret leveret flot i foråret og håbede at udbygge pointhøsten fra de syv foreløbige i foråret, efter at det senest blev til en imponerende sejr over FC København.

AaB derimod jagtede stadig den første sejr i et køligt forår, hvor det senest blev til 2-2 mod AGF i Aalborg.

AaB måtte undvære Jakob Ahlmann, der var ude efter en forstrækning i lysken, men gæsterne var hårdere ramt.

Her måtte man benytte uprøvede spillere i den bageste kæde, hvor Pascal Gregor, Andreas Maxsø, Andreas Skovgaard og Mads Pedersen skulle dæmme op for hjemmeholdets offensiv.

Gæsterne kom bedst fra start og diskede op med direkte spil i indledningen, hvor blandt andre Emre Mor og Emiliano Marcondes ydede godt, mens AaB bar præg af manglende selvtillid.

Efter 19 minutter havde Lukas Spalvis så alligevel bolden i nettet for AaB, men der blev vinket for offside.

Gæsternes defensiv var til at tale med, og efter 24 minutter lynede Thomas Enevoldsen med sin 11. sæsonscoring.

AaB kom fri over kanten, og et fladt indlæg på tværs fra Nicolaj Thomsen endte hos Enevoldsen, der satte indersiden på og sikkert bragte hjemmeholdet foran 1-0.

En aktion fra Tobias Mikkelsen gav bolden til Emre Mor efter 56 minutter i gæsternes bedste chance i kampen foreløbigt, men afslutningen fra den 18-årige profil manglede kvalitet og truede aldrig Nicolai Oppen Larsen i AaB-målet.

Tre minutter senere diskede Marcondes så op med et drøn fra distancen, der blev snittet af en AaB-forsvarer og tog overliggeren.

Med 20 minutter igen forsøgte både Mor og Martin Vingaard sig i en anden halvleg, hvor FCN var bedst, men hvor AaB arbejdede tre point hjem.