AaB slår meget ungt FC Nordsjælland-hold til allersidst

07/08/2016

Et ungt og urutineret FC Nordsjælland-mandskab havde søndag eftermiddag længe AaB på krogen, men nordjyderne endte med at vinde opgøret i Alka Superligaen 2-1 efter to scoringer i anden halvleg.

Den svenske stopper Markus Holgersson scorede kort før tid det afgørende mål for AaB.

Resultatet betyder, at AaB fortsat er ubesejret efter fire kampe i sæsonen, og nordjydernes otte point rækker foreløbigt til en andenpladsen i tabellen.

FC Nordsjælland stillede trods et comeback til den 35-årige Patrick Mtiligas, der har været ude i mere end otte måneder på grund af en skade, med et yderst urutineret mandskab.

Blandt andet gav Farum-klubben undervejs førsteholdsdebut til tre teenagere.

AaB havde langt flere rutinerede kræfter med, selv om også nordjyderne har sendt et par folk til OL i Rio, og gæsterne dominerede da også spillet i store perioder og skabte flest chancer.

FCN’s åbningsmål mål blev sat ind i første halvlegs overtid, da Stanislav Lobotka snød et par AaB-spillere. Slovakken fandt den 20-årige midtbanespiller Mathias Jensen i en helt fri position, og Mathias Jensen scorede forholdsvist nemt.

AaB fik udlignet med et kvarter tilbage af opgøret, da det østrigske sommerindkøb Marco Meilinger på et frispark sendte bolden ind i feltet.

Her fik bolden lov at hoppe en enkelt gang på kunstgræsset, inden den strøg i nettet til 1-1.

Kampen blev afgjort i det 90. minut, da et andet af AaB's sommerindkøb slog til.

Bolden endte hos den svenske stopper Markus Holgersson, der fra tæt hold sparkede bolden i mål bag FCN-keeper Runar Alex Runarsson.