AaB-spiller skyder Danmark til U21-sejr i Rumænien

13/11/2015

Den 20-årige AaB-spiller Frederik Børsting blev den store helt, da det danske U21-landshold i fodbold fredag aften tog tre vigtige point i EM-kvalifikationsturneringen.

Børsting tegnede sig for to mål, da Danmark på udebane vandt 3-0 over Rumænien.

Sejren bringer Danmark op på syv point for tre kampe i gruppe 5.

Træner Niels Frederiksens tropper satte sig på kampen fra start og fik resultat af anstrengelserne allerede i det ottende minut.

Et fremragende gennemspillet angreb gennem højre side havnede hos OB'eren Kenneth Zohore, der kiksede sin afslutning. Frederik Børsting var dog hurtig i opfattelsen og kastede sig ind i skuddets bane, så bolden gik i mål til 1-0.

Siden kom rumænerne lidt bedre med, og de fik faktisk bolden i nettet midtvejs i første halvleg, men kampens dommer vurderede korrekt, at målscoreren stod i strafbar offsideposition.

I stedet øgede Børsting til 2-0 efter en halv time. Efter et hjørnespark i højre side headede Kenneth Zohore bolden videre, og Børsting sparkede bolden i mål blandt venner og fjender i straffesparksfeltet.

Danmark kontrollerede kampen i de største perioder og havde chancer til at score yderligere. Rumænien havde dog også sine forsøg efter pausen.

Men efter et længere rumænsk pres lukkede Danmark kampen til 3-0 med 12 minutter tilbage.

Anfører Lasse Vigen sendte en perfekt aflevering i dybden til Kenneth Zohore, der på sin friløber enkelt udplacerede den rumænske målmand.

Dermed sluttede det med en komfortabel sejr, der må give selvtillid, inden Danmark på tirsdag tager imod Armenien i Aalborg i EM-kvalifikationen frem mod EM i Polen i 2017.