AaB taber knebent til Dynamo Kievs 10 spillere

07/11/2014

AaB kæmpede bravt, men det var ikke nok til at forhindre et nederlag til Dynamo Kiev i Europa League.

De danske fodboldmestre tabte torsdag aften 0-2 på udebane til det ukrainske hold i gruppe J.

Kroaten Domagoj Vida headede fortjent 1-0-målet i kassen 20 minutter før tid, efter at hjemmeholdet havde domineret massivt i anden halvleg.

Dermed blev den ellers stærkt spillende AaB-målmand Nicolai Larsen passeret for første gang i 535 minutter.

1-0-målet kom på et ekstra ærgerligt tidspunkt, fordi Dynamo Kievs Aleksandar Dragovic få minutter forinden var blevet præsenteret for et direkte rødt kort.

Kort før tid scorede indskiftede Oleh Gusev til 2-0, da hans skud blev afrettet af en AaB-spiller.

Resultatet betyder, at Dynamo Kiev fører gruppen med ni point for fire kampe, mens AaB har seks point.

Torsdagens gode nyhed set med AaB-øjne var, at rumænske Steaua Bukarest samtidig måtte nøjes med 2-2 ude mod portugisiske Rio Ave, der tjente klubbens første point i gruppen. Steaua har syv point.

Det betyder, at AaB kommer videre til 1/16-finalerne, hvis klubben først vinder hjemme over Steaua og dernæst ude over Rio Ave i den sidste kamp.

AaB gik ind til kampen mod Dynamo Kiev med den selvtillid, som et hold har, når det har vundet fire sejre på stribe.

AaB havde desuden holdt buret rent i 465 minutter, inklusiv de 30 minutters forlængelse i 1-0-sejren over Vejle i pokalturneringen.

Dynamo Kiev var på udkig efter revanche, efter at AaB overraskende vandt den omvendte kamp i Aalborg med 3-0 for 14 dage siden.

Danskerne gik dog uimponerede til værks, og efter to minutter var Thomas Enevoldsen tæt på, men han blev tacklet i skudøjeblikket.

Offensivspilleren spillede helt i front sammen med Nicklas Helenius, der holdt fornuftigt på bolden og var med til at skabe ro i første halvleg.

AaB leverede en stærk første halvleg hvor holdet stod langt fremme på banen, i stedet for at trække sig tilbage i håbet om at fedte et 0-0-resultat hjem.

Nostalgikere kunne glæde sig over at se, at Dynamo Kievs mål blev vogtet af Olexandr Shovkovskiy, der sad på bænken i den omvendte kamp i Aalborg.

Den 39-årige veteran var også med fra start, da Dynamo Kiev både i 1995 og 1999 besejrede AaB i playoff-kampe om at komme med i Champions League.

Ved begge lejligheder var den nuværende Dynamo Kiev-træner, Serhiy Rebrov, også en del af ukrainernes hold.

Der var dog ikke tid til at dvæle meget ved minderne, for Dynamo Kiev satte AaB under stort pres fra begyndelsen af anden halvleg.

Det gav adskillige gode muligheder til hjemmeholdet, men Nicolai Larsen agerede sprællemand i målet.

Efter 68 minutter leverede Kasper Risgård en genialitet, da han smart spillede sig selv fri og kom i frit løb mod mål.

Hjemmeholdets Aleksandar Dragovic rev AaB-spilleren omkuld og fik direkte rødt kort.

Det skabte håb om et dansk point, mens umiddelbart efter headede Domagoj Vida altså sejrsmålet i nettet helt ude ved stolpen, og kort før tid cementerede Oleh Gusev sejren.