AaB-træner efter storsejr: Tidlige mål gav selvtillid

AaB vandt søndag eftermiddag med 5-0 over Sønderjyske efter endnu en stærk præstation hjemme på Nordjyske Arena.

Dermed viste Lars Søndergaards tropper igen, hvor højt et niveau de har, når de spiller op til deres bedste.

Men svingende præstationer har også været historien om AaB's foreløbige sæson. I sidste spillerunde tabte nordjyderne med 0-1 ude mod et kompakt Viborg-mandskab, mens man søndag spillede Sønderjyske ud af banen.

- Vi har mange gode boldspillere, og når det først kører for dem, så kører det virkelig. Der var ikke større rum i dag end mod Viborg, men vi åbnede dem op tidligt i kampen, siger Lars Søndergaard.

- Det lykkedes os at spille forbi Sønderjyskes pres og score på de chancer, vi skabte. Vi fik åbnet op for målkontoen hurtigt, og på den måde voksede selvtilliden, fortsætter AaB-træneren.

AaB-anfører Rasmus Würtz erkendte også, at de ustabile præstationer har været et tema i forberedelserne op til Sønderjyske-kampen.

- Der ligger meget mentalt i, at vi ikke må blive frustrerede over ikke at komme foran, selvom vi har chancerne til det. Det var det, der gik galt i Viborg.

- Vi snakkede op til den her kamp om, at vi skulle være klar til at spille lidt anderledes med flere dybe bolden, og samtidig sad kontraspillet lige i skabet i dag, siger Rasmus Würtz.

AaB har 16 point efter 11 kampe i Alka Superligaen.

/ritzau/

Dagens Gossip