AaB-træner takkede af: The Double var vores kunststykke

Skrevet af admin

07/06/2015

Dagens topnyheder

Kent Nielsen takkede søndag aften af som AaB-træner med en 1-0-sejr over FC Nordsjælland hjemme på Nordjyske Arena.

Den kommende OB-træner kan derfor se det mandskab, han kom til i oktober 2010, slutte på en femteplads i årets Alka Superliga efter sidste sæsons The Doubletriumf.

- Jeg havde håbet på europæisk deltagelse, og selvfølgelig kunne jeg godt have tænkt mig flere point i ligaen, men vi har ikke kunnet spille med de økonomiske muskler, som de tre store klubber har.

- AaB budgetterer stadig med en midterplacering, og overordnet set er jeg tilfreds med sæsonen, siger Kent Nielsen.

Den afgående AaB-træner blev efter kampen mod FC Nordsjælland hyldet foran hele hjemmepublikummet.

- Jeg kan ikke erindre, hvornår der sidst er blevet taget sådan en afsked med en cheftræner. Det er ikke sådan noget, vi er forvente med i vores branche. Jeg er glad for, at jeg selv har truffet valget om, hvornår jeg skulle stoppe, siger Kent Nielsen.

Kent Nielsen kom i oktober 2010 til et sportsligt og økonomisk kriseramt AaB.

I samme sæson blev nordjyderne akkurat reddet fra nedrykning i sidste spillerunde, men siden da gik det kun én vej - med mesterskab og pokaltitel sidste år som kulmination på klubbens udvikling under den tidligere AC Horsens- og Brøndby-træner.

- Der er ingen tvivl om, at den økonomiske situation har været en udfordring af de store. Vores kunststykke var selvfølgelig The Double, og det var en fantastisk rejse, siger Kent Nielsen.

Han efterlader nu AaB-holdet til Lars Søndergaard, der skal være ny cheftræner i det nordjyske.

- Det er et hold, som er modnet på mange områder. Vi er lykkedes med at give mange af de lokale spillere spilletid.

- Det er et hold, som har en veldefineret spillestil, og som nok har godt af, at der kommer nye input nu. Det er en hårdtarbejdende og ydmyg trup med stort potentiale, siger Kent Nielsen.

/ritzau/