AaB vil hente Helenius-erstatning

AaB er kommet nogenlunde gennem den økonomiske krise, der ramte klubben, da finansverdenen ramlede og ejendomsinvesteringerne viste sig at være en rigtig dårlig forretning.

Men så langt er nordjyderne ikke kommet, at der er penge på transferbudgettet. Så stram er økonomien, at der ikke er råd til at købe, hvis ikke der også bliver solgt.

- Selvom Lynge har været god til at skære helt ind til benet, og vi er kommet langt, så køber vi ikke noget, hvis ikke vi sælger. Det siger jeg ikke af taktiske årsager, men sådan er realiteterne, siger AaBs nye sportschef, Allan Gaarde.

I begyndelsen af ugen meldte AaB ud, at klubben forhandlede med Aston Villa om et salg af Nicklas Helenius, men den handel mangler endnu at falde på plads. Sikkert er det dog, at et salg vil betyde, at AaB skal have en erstatning.

- Ja, det skal vi, og det er ikke, fordi vi ikke tror på vores andre spillere, men at miste en mand, der har scoret 30 mål og lavet et hav af assist, det bliver for voldsomt, hvis ikke vi får en erstatning ind. Især fordi vi i forvejen har en mandskabsmæssigt smal trup, siger Allan Gaarde.

Når du siger, I har en smal trup, skal I så ud at handle under alle omstændigheder?

- Det er ikke til at sige endnu, men som sagt kommer vi ikke til at købe noget, med mindre vi også sælger. Så skal der komme nogle muligheder for en fri transfer, siger Allan Gaarde.

Dagens Gossip