AaB ydmygede igen AGF i Aarhus

08/03/2014

Opgøret mod AaB blev ikke den hjemmebanedebut, som AGF's nye cheftræner, Jesper Fredberg, havde håbet på. I dagene op til kampen havde medierne beskrevet matchen som "Slaget om Jylland", men et slag blev det aldrig. Dertil var AGF's indsats for ringe.

Fredberg så således sit hold tabe 2-5, hvoraf gæsternes første fire scoringer faldt i første halvleg. AGF formåede dermed ikke at følge op på sidste rundes sejr. Og med fire point ned til stregen på sjettepladsen rører nedrykningsspøgelset stadig på sig i Aarhus.

Med sejren fortsætter AaB med at lægge pres på FC Midtjylland i toppen af rækken. Nordjyderne indtager andenpladsen i Superligaen med 37 point, hvilket er to færre end midtjyderne, der har en kamp færre.

AaB spillede som et tophold, og meget skal gå galt for Kent Nielsens mandskab, hvis ikke det bliver til en top tre-placering efter sæsonen.

AGF startede ellers kampen som det bedste hold. Jesper Fredberg virkede til at have lært af pokalkampen i februar, hvor aarhusianerne tabte 1-4. Udgangspunktet var stadig defensivt, men AGF var hurtige i kontraen og virkede aggressive fra start.

Men så smed Johan Bjørdal i det 13. minut bolden væk lige for fødderne af Lukas Spalvis, som derefter kunne spille Kasper Kusk fri til sin 10. superligascoring i sæsonen. To minutter senere fordoblede Rasmus Jönsson gæsternes scoringer til 2-0.

Modsat pokalkampen fortsatte AGF med at kæmpe, præcis som den nye træner Jesper Fredberg i dagene efter sin ansættelse havde talt for. Og Danny Olsens scoring efter den halve time bragte håbet tilbage.

AaB fortsatte dog med at angribe. Og da Kasper Kusk scorede for anden gang kort, inden første halvleg løb ud, virkede håbet ude for hjemmeholdet. Herefter var der kun et hold på banen.