Åben krig: Cult dropper kæmpedonation til Kræftens Bekæmpelse

Den aarhusianske energidrikproducent Cult har trukket en kæmpe donation tilbage fra Kræftens Bekæmpelse.

Direktør for Cult, Brian Sørensen, ville nemlig gerne op på scenen og overrække en check på 430.000 kroner, når Knæk Cancer-ugen i morgen afsluttes med et stort TV-show. Men det afviste Kræftens Bekæmpelse, og nu har Cult trukket donationen tilbage. Det skriver Metroxpress.

LÆS OGSÅ: Knæk Cancer: Falsk facebookside donerer ikke 50 øre per like

Sagen er endt som en regulær krig mellem energidrikfirmaet og den velgørende organisation.

Kræftens Bekæmpelse mener, at omtalen var langt vigtigere for Cult end det at støtte et godt formål. Organisationen fortæller blandt andet, at Brian Sørensen var tilbudt, at Cults bidrag blev fremhævet som det første, når for eksempel Lars Løkke Rasmussen tog imod donationer i et callcenter i studiet.

- Men heller ikke det var godt nok for Cult, siger Claus Fahrendorff, pressechef i Kræftens Bekæmpelse til Metroxpress.

Følg Dagens.dk på Facebook - Altid gratis nyheder og underholdning

På den anden side hævder Cult, at Kræftens Bekæmpelse stillede sig i vejen for donationen, blandt andet ved ikke at ville love, at de 430.000 kroner specifikt gik til kampen mod brystkræft.

- Der står i Cult Fondens regler – regler, vi ikke må bryde – at vi skal sætte kampen mod brystcancer på dagsorden. Så jeg – eller måske en anden fra fonden – skulle op og overrække checken for at leve op til reglerne. Hvis vi skulle donere pengene anonymt, ville vi bryde reglerne, siger Brian Sørensen til avisen.

Direktøren afviser, at Cult er gået for langt i forsøget på at få omtale ud af donationen. 

Dagens Gossip