Åbent Hus hos Harteværket

Harteværket arrangerer Åbent Hus den 12. Maj. Her kan interesserede blive klogere på vandets vej fra vandløb til stikkontakten.

Harteværket er Danmarks første større vandkraftværk bygget i 1918-1920 og er tegnet af den kendte Kolding arkitekt Ernst Petersen.

Harteværket har både i nyere og gammel tid været midtpunkt for store omvæltninger i naturen og samfundet og selv om værket er næsten 100 år gammelt, produceres der stadig den slags elektricitet, som kommer ud af din stikkontakt.

Hvert år fra maj til oktober (undtagen juli) holder Harteværket Åbent Hus, så interesserede kan se, hvordan vand bliver til elektricitet og ikke mindst mærke historiens vingesus, når man bevæger sig rundt i og mellem de gamle fredede bygninger.

Som noget helt nyt introducerer naturvejleder Nanna Winbladh i samarbejde med Kolding Stadsarkiv en ny måde at blive klog på Harteværkets bygninger.

Rundt i området er der opstillet syv QR-koder, der i tekst og historiske sort-hvid billeder forklarer Harteværkets funktion og betydning.

QR koderne vil efter Åbent Hus dagen være frit tilgængelig for alle, der besøger Harteværket - også uden for åbningstid. QR koderne kræver blot, at man medbringer en mobiltelefon med kamera og internetadgang.

Søndag den 12. maj er der hjælp at hente, hvis man ikke selv lige kan få det til at fungere.

På Åbent Hus dagen vil Harteværkets Venner og naturvejleder Ole Bech tre gange i løbet af åbningstiden holde oplæg om Harteværkets historie samt lave rundvisning i hovedbygningen. Oplæggene starter kl. 10.30, 11.30, 12.30.

Ved Harteværket er der også mulighed for at følge en afmærket rute på ca. 4 km langs Kolding Å på egen hånd.

Det hele foregår på Alpedalsvej 107a, Kolding mellem klokken 10 og 14.

Dagens Gossip