Åbent Landbrug: 36 gårde viser frem

På søndag inviterer 36 Arla gårde over hele landet børn og voksne indenfor som et led i det landsdækkende arrangement ”Åbent Landbrug”.

Flere end 60.000 danskere forventes at tilbringe en søndag på gårdbesøg, og i år har Arlas landmænd en mission: De vil fortælle de besøgende, at Arla er et andelsselskab, som er ejet af landmænd.

En af de landmænd, der holder Åbent Landbrug, er Anders Overgaard Jensen fra Storvorde i Nordjylland. Efter tyve år som medejer af Arla, er netop ejerskabet en af hans kæpheste:

- Det er de færreste, som ved, at Arla er ejet af landmændene. Folk kender bare Arla som mejerigiganten i medierne, og tror vi er ejet af pengemænd. Derfor ser folk tit helt mærkelige ud i hovederne, når jeg siger ”Jeg ejer Arla”. Men når jeg så fortæller dem om andelsselskabet, så bliver de alligevel imponerede, siger Anders Overgaard Jensen.

Han har ofte har været ude og møde forbrugerne, både som besøgsgård for skoleklasser og på dyrskuer, og fortæller gerne historien om ejerskabet igen og igen.

- Jeg er stolt over, at jeg er med til at forme den her store virksomhed, som skaber arbejdspladser rundt om i verden og gør mange gode ting. Og jeg synes det er godt, hvis forbrugerne kan kæde mælkekartonen sammen med mig og mit landbrug, fortæller Anders Overgaard Jensen.

Besøger man en af de 36 åbne Arla gårde, vil man kunne komme helt tæt på dyrene. Børnene kan prøve at klappe køer og kalve og man vil kunne se, hvad køerne spiser, og hvordan de bor om sommeren og om vinteren.

Man kan se de avancerede malkemaskiner og malkeanlæg, man kan se landbrugsmaskiner, og man kan få en snak med landmanden og hans familie.

På alle gårdene er der forskellige udendørsaktiviteter for børn (ponyridning, halmlegeplads, hestevognskørsel), og der vil være smagsprøver af Arlas mejeriprodukter.

Åbent Landbrug havde sidste år 69.838 besøgende.

Gårdene holder åbent 15. september fra 10 til 16 og arrangementet er gratis.

Dagens Gossip