Åh nej: Strejke rammer morgentrængslen i Københavns Lufthavn

Rejsende fra Københavns Lufthavn må væbne sig med tålmod. En strejke blandt sikkerhedspersonalet betyder, at ingen kommer igennem det obligatoriske sikkerhedstjek og ud til afgangsterminalerne.

»Sikkerhedskontrollen er lukket. Der er tale om en overenskomststridig arbejdsnedlæggelse, og der arbejdes lige nu på, at arbejdet kan genoptages,« siger Lea Sørensen Holm, der er kommunikationsrådgiver i Københavns Lufthavn.

Strejken indledtes klokken seks mandag morgen, og Lea Sørensen Holm har ikke overblik over, hvor mange, der står og venter ved sikkerhedskontrollen, men køen bliver selvsagt længere og længere.

»Der er typisk ekstra travlhed her i morgentimerne, og vi beklager selvfølgelig de problemer, det giver,« siger Lea Sørensen Holm.

Kommunikationsrådgiveren opfordrer alle passagerer til at møde op som planlagt, da der ikke er nogen tidshorisont på, hvornår arbejdet genoptages.

»Vi er i dialog med de strejkende lige nu,« siger Lea Sørensen Holm.

Lufthavnen er trods strejken ikke gået helt i stå. Supervisere og andre, der ikke er omfattet af samme overenskomst, som det personale, der arbejder ved sikkerhedskontrollen, arbejder på at få ansatte i for eksempel flyselskaberne sikkerhedskontrolleret. Men de menige passagerer må altså vente.

Dagens Gossip