Aalborg åbner Champions League perfekt mod fransk mester

28/09/2014

Den forsvarende sølvvinder i herrernes håndboldliga, Aalborg Håndbold, fik søndag en perfekt start på sæsonens Champions League-turnering.

På udebane mod den franske mester Dunkerque vandt Aalborg den første gruppekamp med 26-21.

Overraskelsen blev særligt skabt på en god forsvarspræstation, og ikke mindst målmand Ole Erevik blev afgørende på dagen.

Med tanke på at Dunkerque i den forgangne sæson slog Paris Handball i kampen om det franske mesterskab, stillede det franske hold op som favorit.

Holdet jagtede desuden en god start på Champions League efter en svag indsats i sidste sæson, da holdet sluttede på sidstepladsen i sin indledende gruppe.

Hjemmeholdet var dog en langsom starter mod et nordjysk hold, der spillede frit fra start. Nordjyderne var knebent ovenpå i det meste af første halvleg, men Dunkerque sluttede bedst, så halvlegen sluttede helt lige 13-13.

Den franske mester kunne dog have lagt afstand, hvis ikke Aalborgs norske målmand Ole Erevik havde taget sig flot af flere gode forsøg.

I den modsatte ende var en anden nordmand Håvard Tvedten godt spillende. Fra positionen på venstrefløj listede han flere fremragende scoringer ind. Også spanieren Isaías Guardiola blev bedre og bedre, som kampen skred frem.

Da man troede, at kampen var ved at tippe over til det franske hold, præsterede Erevik flere gode redninger, og på den baggrund blev Aalborg det første hold, der fik skabt en solid føring. Den lød på fire mål med cirka 10 minutter tilbage.

Den føring satte danskerne ikke over styr, og sejren kom i hus med en sejr på fem mål.

Dermed tog Aalborg det første skridt mod avancement i turneringen. Fire ud af de seks hold i gruppe D går videre til 1/8-finalerne, som Aalborg også nåede i sidste sæson.