Aalborg om nye flygtningetal: Husk at sende penge med

Aalborg Kommune stod i forvejen over for en stor opgave med at skulle modtage 642 flygtninge næste år. Nu ser det i stedet ud til, at kommunen skal modtage 855, og det gør kun opgaven dét større.

Sådan lyder det fra Aalborg Kommunes borgmester, Thomas Kastrup-Larsen (S), efter at Udlændingestyrelsen fredag har opjusteret tallene for, hvor mange flygtninge der skal integreres i kommunerne næste år.

- Det stiller os over for en lang række vanskelige udfordringer. For eksempel i forhold til boliger. Det er en stor udfordring at finde boliger til så mange flygtninge, som kommer til vores kommune, siger borgmesteren til Ritzau.

- Det er en meget stor integrationsopgave, der ligger foran os. Både i forhold til at finde boliger og i forhold til at få dem ud på arbejdsmarkedet, siger Thomas Kastrup-Larsen.

Aalborg Kommune er den kommune, som i absolutte tal står til at modtage flest flygtninge til næste år.

Den nordjyske borgmester nævner også det økonomiske aspekt i det forhøjede antal flygtninge og kommer med en opfordring til politikerne:

- Jeg håber meget, at regeringen samtidig husker at sende de penge med, som det koster at integrere de her mennesker.

- For det har de ikke gjort hidtil, siger han.

Hidtil har det været forventningen, at 12.000 flygtninge skulle fordeles blandt landets kommuner i 2016. Men fredag aften har Udlændingestyrelsen opjusteret det tal til 17.000.

Kommunerne har nu mulighed for at indgå en frivillig aftale om, hvor mange flygtninge de enkelte regioner og kommuner vil tage imod.

Men Thomas Kastrup-Larsen tvivler på, at det kommer til at ske.

Hvis kommunerne ikke indgår en frivillig aftale, fastsætter Udlændingestyrelsen regions- og kommunekvoterne. Det er den model, der giver Aalborg 855 flygtninge.

Kvoterne bliver fastsat efter en ny beregningsmodel, der blandt andet betyder, at Københavns Kommune skal tage imod 335 flygtninge mod tidligere nul.

Det bliver godt modtaget i Aalborg.

- Jeg synes, at det er rigtig positivt, at København er kommet med i forhold til at løse den her store opgave, vi står overfor, siger Thomas Kastrup-Larsen.

/ritzau/

Dagens Gossip