Aalborg på DM-kurs med ottemåls-sejr over KIF Kolding København

Meget tyder på, at en gentagelse er på vej. I en højspændt og nærmest elektrisk atmosfære på hjemmebanen i Gigantiums Isarena sikrede Aalborgs håndboldherrer sig lørdag aften en nærmest chokerende komfortabel sejr på 29-21 over KIF Kolding København i den første af to DM-finaler.

Meget skal gå galt for nordjyderne, hvis man efter returkampen næste søndag ikke skal belønnes med guldmedaljer. Aalborg førte 15-10 ved pausen.

Men ikke desto mindre indledte Kolding bedst. Træner Peter Bredsdorff-Larsens tropper førte både 3-2, 4-3 og 5-4.

Det lod nordjyderne sig dog ikke slå ud over. Kolding var aldrig foran med mere end et enkelt mål, og efter en timeout otte minutter før pausesignalet trak Aalborg afgørende fra Kolding.

Det skyldtes to faktorer: For det første fik Aalborgs målmand Johan Sjøstrand, der i næste sæson fortsætter i Bundesliga-klubben Kiel, fat i skuddene fra gæsternes skytter, og for det andet scorede Aalborg-fløjen Jan Lennartsson nærmest efter behag mod Koldings veteranmålmand Kasper Hvidt.

Fem fuldtræffere blev svenskeren noteret for de første 30 minutter.

Efter pausen forsøgte Kolding at stoppe Aalborgs optur ved at sætte Søren Westphal på mål i stedet for Kasper Hvidt.

Intentionen var såmænd god nok. Men heller ikke den tidligere FC Nordsjælland-målmand havde held til at sætte en stopper for hjemmeholdets velfungerende målmaskine:

Da han 17 minutter blev sendt tilbage på udskiftningsbænken var koldingenserne bagud 16-22.

Imidlertid lykkedes det ikke for Kasper Hvidt at vende slagets gang, og Kolding ligner et slagent mandskab.

Set fra sidelinien var det bemærkelsesværdigt, at nogle af finaleholdenes profiler ikke kom på scoringstavlen. Men det kunne forklares ved, at Aalborgs norske stjerne Kristian Kjelling samt Kolding-veteranernerne Lasse Boesen og Joachim Boldsen alle stillede skadet op, og derfor kun fik begrænset spilletid. Hos Aalborg var Morten Slundt, Håvard Tvedten og Mads Mensah mest scorende med hver seks mål, mens Lukas Karlsson var bedst hos KIF Kolding København med fem fuldtræffere.

Mens Aalborg kun én gang tidligere har spillet sig i en DM-finale, er det 17. gang siden 1987, at et Kolding-mandskab kæmper om DM-guld.

- Det er altid specielt at spille om det danske mesterskab, siger Kolding-direktør Jens Boesen, der har været med hele vejen.

- Denne gang er det dog en smule ekstra spændende efter vi nu også repræsenterer København. Alt i alt synes jeg, at fusionen med resterne af AG er gået fint. Selvfølgelig er der nogle ting, der skal evalueres på. Men med henblik på næste sæson tager vi kampen op med positive briller, siger Jens Boesen, der ikke har hørt et ondt ord fra Kolding-fans om, at den anden og altafgørende DM-finale søndag 26. maj spilles i Brøndbyhallen.

- Det er meget anderledes, end det plejer at være. Vi spillede semifinalerne i Kolding, mens finalen foregår i Brøndby. Jeg synes, supporterne har taget godt imod beslutningen, siger Jens Boesen. Selvom han efterhånden har været med i mange år forventer Jens Boesen ikke at gå på pension foreløbig.

- Vi står mod Aalborg i den 30. finale på 27 år. Det synes jeg er flot. Jeg håber, at vi også - når jeg engang siger stop - er med til at præge dansk klubhåndbold, siger Jens Boesen.

Dagens Gossip