Aalborg raser over Norge: I skjulte Sagosens skade

Skrevet af admin

01/02/2016

Dagens topnyheder

Aalborg Håndbold er stærkt utilfreds med Det Norske Håndboldforbund efter det netop afsluttede EM i Polen.

De norske håndboldledere undlod at informere Aalborg om, at klubbens norske profil Sander Sagosen spillede de sidste EM-kampe med et brud på hånden.

Aalborg-direktør Jan Larsen fik ikke noget at vide om playmakerens skade, hvilket kan få konsekvenser for klubben, der måske havde hentet en erstatning for Sagosen før transfervinduets lukning. Nu er det for sent.

- Jeg mener, at de norske ledere har en pligt til at informere os, siger Jan Larsen.

- Jeg er sur over den tid, der er gået fra onsdag til søndag, hvor vi helt sikkert ville have undersøgt muligheden for at hente en spiller.

- Nu har vi ingen anelse om, hvad der vil ske og over skadens omfang. Det er mystisk, at ingen informerer Aalborg. Jeg er rystet, og det nærmer sig en skandale, siger Aalborg-direktøren.

Jan Larsen beretter, at Sagosen gerne ville holde skaden hemmelig, og det har han fuld forståelse for under en slutrunde, hvor Norge spillede sig hele vejen til semifinalen.

- Sander tænker kun på at spille håndbold, så det har ikke noget med ham at gøre, men Norge kunne godt have informeret os. Vi skulle nok holde tæt med det.

- Hvis lægen havde fortalt os, at skaden ikke ville blive forværret, så havde vi også sagt ja til, at han kunne spille videre. Nu ved vi ikke en gang, om den er forværret. Vi ved ingenting, siger direktøren.

Jan Larsen fortæller, at det er normalt, at klubber og landshold er i tæt dialog med hinanden omkring skader. Det har Aalborg også tidligere været med det norske forbund, men denne gang fik man intet at vide.

Aalborg-direktøren er indstillet på, at nordjyderne må undvære Sagosen i den kommende periode i den danske liga.

- Højst sandsynligt. Normalt kan man ikke spille med et brud på hånden.

- Det er ærgerligt og surt for os, at han må holde en pause. Men sådan er gamet. I teorien kunne han også have mødt op til træning hos os og blive skadet, for den slags sker indimellem.

- Men det er mangel på respekt af Norge, at vi ikke fik noget at vide, for vi kunne måske have reageret på det. Det tilkommer ikke Norges håndboldforbund at bestemme det.

- De ved udmærket godt, at der er et transfervindue, og så er det almindelig pli at fortælle os, at vores spiller har brækket hånden, så vi kan vurdere det, siger Jan Larsen og slår fast, at han er målløs.

Sagosen, der søndag blev valgt til EM's All Star-hold, skal mandag røntgenfotograferes.

Det norske landshold tabte søndagens bronzekamp til Kroatien.

/ritzau/