Aalborg-træner før slutspil: Kun nøglekampe venter

De færreste har nok fantasi til at forestille sig, at grundspilsvinderen KIF Kolding København ikke tager den ene semifinaleplads fra slutspilspulje 1 hos håndboldherrerne.

Det efterlader en semifinaleplads at spille om for puljens tre øvrige mandskaber fra Aalborg Håndbold, Sønderjyske og Bjerringbro-Silkeborg (BSV).

De to førstnævnte klubber tørner sammen i deres første kamp lørdag, efter at KIF Kolding som ventet slog BSV torsdag og lagde sig i spidsen med fire point grundet de to point, holdet fik med fra grundspillet.

Det bliver vitale kampe fra start til slut, mener Aalborg Håndbolds cheftræner, Nikolaj Jacobsen. Hans hold har overført et enkelt point fra grundspillet.

- Alle kampe er nøglekampe, indtil vi når hen til kamp seks og finder ud af, hvem der kan gå videre, og hvem der ikke kan.

- Efter Koldings sejr kan vi lægge hårdt pres på de to andre hold, da de ikke har point med over.

- Det ville være fantastisk at komme tre point foran dem. Skulle Sønderjyske slå os lørdag, vil det åbne gruppen op for dem og Bjerringbro, siger Nikolaj Jacobsen.

Han ser det som åbent mellem de tre bejlere.

- Styrkeforholdet ser jeg som ganske lige. Kunne vi stille med fuldt hold, burde vi kunne slå begge hold, men det er vi desværre langt fra. Men jeg syntes stadig, at mulighederne er gode, vurderer han.

Aalborg sluttede grundspillet på fjerdepladsen og indleder lørdag mod nummer fem, Sønderjyske, på udebane. Jacobsen udtrykker stor respekt for modstanderen.

- Sønderjyske har et dygtigt hold, der har fået en masse rutine ind på holdet. Med det hold skal Sønderjyske være en kandidat til semifinalerne. Om de så når det, må tiden vise, siger Jacobsen, der har opskriften på succes klar.

- Det bliver afgørende for os, om vi kan bryde igennem deres 6-0-forsvar. Man har set efter jul, at vi har haft angrebsmæssige udfordringer, da vi har spillet med en meget smal trup.

- Vores udfordring bliver at score mål nok. Kan vi ikke det, sætter vi gang i alt for mange kontraangreb til dem, og det skal vi helst undgå, siger Nikolaj Jacobsen.

Sønderjyske-Aalborg begynder lørdag klokken 15.

/ritzau/

Dagens Gossip