Aalborg Universitet vil undersøge uddannelser med få timer

Aalborg Universitet (AAU) vil dykke ned i nye tal, der viser, at universitetet har studier med meget få undervisningstimer, oplyser prorektor Inger Askehave.

Samtidig siger hun, at man vil lytte til en udmelding fra Københavns Universitet om at udmelde et minimum af undervisningstimer.

- Vi ved, at på KU melder man et minimumkrav ud. Den diskussion har vi ikke taget endnu, men den diskussion vil være på sin plads at tage, siger hun.

Ifølge Politiken viser en ny opgørelse fra Uddannelses- og Forskningsministeriet, at universitetet har 17 uddannelser med under tre lektioner per ECTS-point, svarende til cirka 6,4 lektioner om ugen.

Det betyder, at universitetet har næstflest "sortlistede" uddannelser sammenlignet med de andre universiteter, som Uddannelses- og Forskningsministeriet har undersøgt.

Øverst finder man Københavns Universitet med 32 ud af i de alt 62 sortlistede uddannelser på universiteterne.

- Vi skal først have kigget på opgørelsen og metoderne. Hvad der rent faktisk er blevet meldt ind. Hvad undervisningstimerne reelt dækker over. Der er nogle usikkerheder omkring tallene, siger Inger Askehave.

Selv om universiteterne selv har skullet indberette tallene, mener hun, at man kan have fejlmeldt en del af undervisningen på AAU, fordi den er meget projektorienteret.

Men hun anerkender dog også, at der skal handles, hvis tallene holder stik.

- Hvis tallene er så lave, som det fremgår dér, så skal vi selvfølgelig gribe ind og se på, hvad der foregår af læring uden for den klassestyrede undervisning, så vi er sikre på, at der er en aktivitet, der svarer til et fuldtidsstudium. Det kan vi slet ikke være uenige i.

/ritzau/

Dagens Gossip