Aalborgensisk ægtepar skyldig i voldtægt af børn

Tre 12-14-årige piger fra Aalborg har været udsat for voldtægt af deres venindes forældre. Det slog Vestre Landsret fast onsdag og valgte dermed med enkelte ændringer at stadfæste skyldskendelsen fra byretten.

Ægteparret nægtede sig skyldige, men de tre pigers forklaring og den yderligere bevisførelse fik dommeren overbevist om det modsatte.

Den 33-årige mand og den 34-årige kvinde skal have voldtaget alle tre piger, bundet to op i et reb og ifølge bt.dk have røget børnene skæve af hash.

Eneste ændring i landsrettens kendelse er ifølge anklager Lasse Svensson, at hvor byretten fandt, at forældreparret flere gange havde voldtaget den ene, mente landsretten, at der ud fra pigens forklaring kun kunne straffes for to voldtægter, mens der er foregået flere samlejer, men uden at hun har fortalt om tvang, vold eller trusler.

Alligevel er anklageren tilfreds med, at ægteparret er fundet skyldig.

»På baggrund af den bevisførelse, der har været i landsretten, er jeg rigtig godt tilfreds med det. At landsretten kan dømme i det omfang viser, at alle pigers forklaringer har været troværdige, sammenhængende og tilstrækkeligt detaljerede,« siger Lasse Svensson til Berlingske Nyhedsbureau.

Byretten idømte forældrene henholdsvis seks og otte års fængsel for det omfattende misbrug af børnene. Hvorvidt landsretten også vælger at følge den straf bliver afgjort 23. april.

Dagens Gossip