Årets cykelrytter: Jeg har været tæt på at stoppe

Skrevet af admin

05/01/2016

Mest læste i dag

Mads Würtz Schmidt er tirsdag kåret som Årets Cykelrytter for sine fornemme præstationer i 2015.

Højdepunktet var VM-titlen i enkeltstart for U23-ryttere i amerikanske Richmond. Derudover vandt det 21-årige stortalent også enkeltstarten i Post Danmark Rundt samt en etape i det franske cykelløb Tour de l'Avenir.

- Kåringen er prikken over i'et. Det er et bevis på, at jeg har gjort nogle gode ting i løbet af året.

- Der er mange ting, jeg er stolt over, men jeg har nok mest fået prisen på grund af VM-enkeltstarten. Jeg vil alligevel gerne huskes for at have kørt andre gode løb end VM, men det er klart, at en VM-trøje overskygger alt, siger Mads Würtz Schmidt.

Allerede i 2011 fik han sit gennembrud, da han vandt U23-VM i enkeltstart i Københavns gader. Efter triumfen fulgte nogle hårde år for stortalentet, der før denne sæson er skiftet fra Team ColoQuick til Team Trefor.

- Det har været nogle læringsår for mig, hvor jeg har skullet finde ud af, hvor hårdt det er at køre cykelløb, at man ikke længere kan vinde cykelløb med hænderne bundet på ryggen, som jeg kunne i juniortiden.

- Det kræver meget mere end bare talent. Det kræver hårdt arbejde, og at man graver dybt og ikke giver op, selv om det gør nas. Det har været det sværeste, fortæller Mads Würtz Schmidt.

- Der har været nedture, og de to første år viste jeg ikke så meget. Jeg var nede i en bølgedal, men fik mig kæmpet op igen. Jeg fik hjælp af personer, som troede på mig, og uden dem var jeg ikke cykelrytter længere.

- Det førte til, at jeg er begyndte at tro på mig selv og kæmpe for det, siger han.

Målet for 2016-sæsonen er at bygge videre på udviklingen og lande en kontrakt med et World Tour-hold. Der dukkede allerede tilbud op i 2015, men det blev afvist.

- Jeg vil gerne op og blive World Tour-rytter efter den her sæson. Det kommer jeg til, hvis jeg vinder mange cykelløb.

- Jeg kunne godt have taget skridtet allerede nu, for jeg føler mig klar til det, men jeg fik ikke det rigtige tilbud. Så vil jeg hellere vente. Jeg har ikke så travlt.

- Jeg hviler i mig selv og er sikker på, at jeg kan bevise mit værd igen, siger han.

I alt fem cykelryttere var nomineret til prisen som Årets Cykelrytter, der er rytternes egen pris. Det er kollegerne samt ledere under Danmarks Cykle Union, der har stemt og valgt den bedste rytter i det forgangne år.

At det netop er kollegerne, der har peget på Mads Würtz Schmidt, betyder en del for ham.

- Det gør det. Det er cykelkyndige. Det er ikke en familiefar, der sidder hjemme foran computeren. Så det er rigtig fedt, siger han.

/ritzau/