Årets Danmarks Indsamling hjælper børn uden mor

Skrevet af admin

01/01/2014

Mest læste i dag

151 millioner af verdens børn har mistet en eller begge forældre, og endnu flere vokser op på gaden, på institutioner eller på flugt uden deres forældre.

Danmarks Indsamlingen vil i år hjælpe de børn, der mangler deres mor.

- Vi vil jo helst have, at børn har både deres mor og far hos sig, siger Karin Aaen, talsmand for Danmarks Indsamlingen og kommunikationschef i Unicef, og fortsætter:

- Men i udviklingslandene, og særligt i de allerfattigste lande i Sydasien og Afrika syd for Sahara, er det oftest moren, der har hele ansvaret for barnets sundhed, for at de får mad og medicin og kommer i skole. Derfor har det enorme konsekvenser, når mor mangler.

Derfor handler det ifølge Karin Aaen om at hjælpe de børn, der ikke har mistet deres mor.

Det skal blandt andet ske gennem Læger Uden Grænsers projekt med medicinsk hjælp til fødende afghanske kvinder, Ibis' projekt med at forhindre teenagegraviditeter i Guatamala og Red Barnets projekt i Etiopien med forældreløse og udsatte børn.

Pengene går til i alt til tolv forskellige projekter i tolv forskellige lande. For første gang i de syv år, Danmarks Indsamlingen har eksisteret, bliver der også samlet ind til projekter i lande uden for Afrika.

Mens nogle af de afrikanske lande er ved at udvikle sig til mere bæredygtige samfund, er en række lande i Latinamerika og Sydøstasien på OECD's liste over verdens fattigste lande.

- Derfor har vi åbnet op for, at indsamlingen kan gå til hele verden, men stadig med det udgangspunkt at den skal komme nogle af de fattigste og mest udsatte samfund til gode, siger Karin Aaen.

Der bliver samlet penge ind til projekterne gennem hele januar, og indsamlingen kulminerer med et stort indsamlingsshow på DR1 den 1. februar.

/ritzau/