Årets første skybrud er blevet målt ved Vejle

Årets første skybrud herhjemme er tirsdag eftermiddag blevet målt på DMI's måler ved Vejle. Her faldt 19 millimeter regn mellem klokken 15.30 og klokken 15.50, oplyser DMI.

Også i Horsens og omkring Aarhus var der tirsdag nedbørsmængder, der kvalificerer til betegnelsen skybrud.

Vagtchef Henrik Dam, Sydøstjyllands Politi, siger til Ritzau, at de store regnmængder i hans område ikke har givet den helt store polititravlhed.

- Regnen har ikke forårsaget færdselsuheld, men vi har da fået anmeldelser om oversvømmede kældre, kloakdæksler, der er blevet skudt op af vandtrykket, og jord, der er skyllet ud over vejene, siger Henrik Dam.

Heller ikke i Aarhus kan vagtchef Peter Hunniche, Østjyllands Politi, melde om trafikproblemer på grund af de store vandmængder.

Falck havde tirsdag aften ved 20-tiden fået 47 anmeldelser i Jylland om skader forårsaget af den voldsomme regn.

De fleste, nemlig 34 er kommet fra Aarhus-området, fra Vejle er der kommet en enkelt anmeldelse, og de sidste 12 er fra Horsens og Hedensted.

- De fleste anmeldelser kommer fra husejere med oversvømmede kældre, siger kommunikationsmedarbejder i Falck Sandra Kronmann til Ritzau.

Ifølge klimatolog Michael Scharling, DMI, er et skybrud i maj måned tidligt, men det er ikke første gang, at der er kommet så store vandmængder på én gang i maj.

Af en statistik, som DMI har lavet, fremgår det, at der i de seneste år har været skybrud i maj hvert år. Flest skybrudsdage var der i maj sidste år, hvor tallet nåede op på fire, mod tre i 2013.

Hertil kommer så dage med kraftig regn, som ikke lever op til definitionen på et skybrud, nemlig at der skal falde mindst 15 millimeter nedbør på 30 minutter eller derunder.

/ritzau/

Dagens Gossip