Årets første sne er faldet

Skrevet af admin

13/01/2014

Dagens topnyheder

Årets første sne er landet. Det fortæller Klaus Larsen, vagthavende meteorolog hos Danmarks Meteorologiske Institut (DMI).

- Der er lidt i småsne i Jylland, og vi forventer, at der i den nordøstlige del af landet vil falde lidt sne i løbet af eftermiddagen og aftenen, siger han.

Sneen faldt sidst på formiddagen mandag i Hvide Sande i Vestjylland og daler i løbet af i eftermiddag i en stribe fra Limfjorden ned mod Billund, Odense og Lolland-Falster. I løbet af aftenen bevæger sneen sig nordpå.

- Nok specielt i Nordjylland kan der blive lidt problemer. Det blæser meget, og der kan falde tre til fem centimeter sne deroppe, siger Klaus Larsen.

- Jo længere nordpå man kommer, jo længere bliver det ved med at være hvidt. Når man kommer sydpå, går det over i regn og slud, fortsætter han.

Først i løbet af aftenen og natten holder sneen op med at falde i Nordjylland.

Men der bliver ingen snemænd i denne omgang. Temperaturen i det meste af landet ligger nemlig lige over frysepunktet.

Tirsdag og onsdag kommer der ikke meget vind, og vejret vil være gråt og vådt de fleste steder med temperaturer mellem en og fem graders varme. Der kan stadig være noget kulde tilbage i den nordlige del af landet.

Natten til torsdag begynder det at regne mere markant, og regnen fortsætter både torsdag, fredag og lørdag med temperaturer på mellem to og fire graders varme.

/ritzau/