Årets første sne er faldet

Årets første sne er landet. Det fortæller Klaus Larsen, vagthavende meteorolog hos Danmarks Meteorologiske Institut (DMI).

- Der er lidt i småsne i Jylland, og vi forventer, at der i den nordøstlige del af landet vil falde lidt sne i løbet af eftermiddagen og aftenen, siger han.

Sneen faldt sidst på formiddagen mandag i Hvide Sande i Vestjylland og daler i løbet af i eftermiddag i en stribe fra Limfjorden ned mod Billund, Odense og Lolland-Falster. I løbet af aftenen bevæger sneen sig nordpå.

- Nok specielt i Nordjylland kan der blive lidt problemer. Det blæser meget, og der kan falde tre til fem centimeter sne deroppe, siger Klaus Larsen.

- Jo længere nordpå man kommer, jo længere bliver det ved med at være hvidt. Når man kommer sydpå, går det over i regn og slud, fortsætter han.

Først i løbet af aftenen og natten holder sneen op med at falde i Nordjylland.

Men der bliver ingen snemænd i denne omgang. Temperaturen i det meste af landet ligger nemlig lige over frysepunktet.

Tirsdag og onsdag kommer der ikke meget vind, og vejret vil være gråt og vådt de fleste steder med temperaturer mellem en og fem graders varme. Der kan stadig være noget kulde tilbage i den nordlige del af landet.

Natten til torsdag begynder det at regne mere markant, og regnen fortsætter både torsdag, fredag og lørdag med temperaturer på mellem to og fire graders varme.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip