Årets julegave: Gavekort til rejser bliver et stort hit

Meget tyder på at gavekort til ferierejser kan blive det store hit under juletræerne denne jul.

I hvert fald viser en ny undersøgelse fra Apollo, at rejsegavekort står højt på manges ønskeliste.

Undersøgelse viser, at hver femte dansker ønsker sig et rejsegavekort til jul, og at rejsegavekortet ligger nummer tre over danskernes største julegaveønsker før tøj som nummer et og elektronik som nummer to.

- Erfaringsmæssigt ved vi, at rejsegavekortet af de fleste benyttes efter jul, da det jo er en julegave, men nogle vælger også at indløse det inden juleaften og dermed være under eksotiske himmelstrøg, når alle andre danskere sidder bænket om juleanden i Danmark, siger Rikke Koks Andreassen, der er kommunikationschef hos Apollo.

Undersøgelsen viser, at det primært er i aldersgruppen 30-39 år (28 procent), at man ønsker sig et rejsegavekort til jul.

Men også mange under 30 år peger på et rejsegavekort (21 procent). Rejsegavekort under juletræet hitter mest hos respondenter i Nordjylland (23 procent) og i Storkøbenhavn (24 procent).

Efter tøj som nummer et på ønskesedlen, elektronik som nummer 2 og rejsegavekort som nummer tre, finder man som nummer fire penge og som nummer fem smykker.

Når børnefamilien rejser ud i juleferien tager de som regel til Thailand eller en anden eksotisk destination som Egypten, Jordan eller Cuba, oplyser Apollo.

Når par uden børn rejser ud i julen, vil de gerne hen et sted for at se, hvordan man fejrer jul i udlandet. Det er typisk Gran Canaria, hvor man kan opleve juleaften i en af katedralerne i Las Palmas eller Eilat i Israel, hvorfra man nemt kan komme til Jerusalem eller en anden religiøs by og med egne øjne se, hvordan jøderne fejrer højtiden.

Singler, der rejser ud i julen og nytåret foretrækker, at der er liv, hvor de kommer hen. Singler tager ofte af sted for at møde andre, og det gør de typisk i større byer.

Dagens Gossip