Årets kraftigste tropiske orkan rammer Hongkong

Usagi vurderes af meteorologer at være den mest kraftfulde storm på verdensplan i år, og den ventes på kort tid at sende op til 700 millimeter nedbør ind over landet. Det er lige så store mængder regn, som Danmark får på et helt år.

Myndighederne frygter derfor voldsomme oversvømmelser, skriver det kinesiske nyhedsbureau Xinhua, og det vurderes, at omkring 50.000 redningsfolk er sat ind alene i provinsen Fujian, hvor omkring 80.000 mennesker er blevet evakueret fra deres hjem.

Tidligere på ugen var Usagi en såkaldt supertyfon med vindstyrker på cirka 70 meter i sekundet, men den har mistet lidt af sin styrke på vej ind mod Kinas kyster, skriver CNN.

To mennesker har ifølge nyhedsbureauet Xinhua mistet livet i den kinesiske provins Guandong, efter at de blev ramt af et faldende træ, og adskillige er blevet såret i Filippinerne og Taiwan som følge af orkanen, der har raseret i regionen i flere dage.

Et andet sted i Guandong blev en person dræbt af glasstykker, der blev revet løs af stormen, skriver nyhedsbureauet AFP.

Usagi har tidligere kostet to mennesker livet i Filippinerne og forårsaget jordskred og strømsvigt på tværs af Taiwan.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip