Årets nyhed i Tivoli: Stig ombord i kæmpeørne og slip 4G-krafterne løs

Den danske astronom Tycho Brahe er inspirationen til Tivolis nye udvidede temaområde, som åbner i år. Området er blevet døbt Det Muntre Hjørne, og vil været fyldt stjerner, planer og små renæssanceagtige københavnerhuse, og her vil der være forlystelser for både store og små.

Tycho Brahe-området er 1200 kvadratemeter stort, og den største og vildeste forlystelse bliver Aquila. Det også er navnet for stjernebilledet Ørnen, som Tycho Brahe observerede i slutningen af 1500-tallet, hvor han registrerede det på sin store himmelglobus med mere end 1000 stjerner.

Her stiger man om bord i kæmpeørne og kommer hele følelsesregisteret igennem i en forprogrammeret tur, som byder på centrifugalkræfter med 4G-styrke i 11 meters højde - og en stor del af turen foregår på hovedet. Forlystelsen står klar, når Tivoli åbner sæsonen den 11. april.r

Fot det yngre og måske knap så adrenalinsøgende publikum præsenterer Tivoli to andre forlystelser i Det Muntre Hjørne - det drejer sig om det otte meter høje stjernetårn til børnene, og den redesignede klassiker Den Lille Dtrage, hvor de midste børn overtager styrepinden.

 

Dagens Gossip