Årets største gadgetmesse: Bøjede skærme er fremtiden

Bøjede skærme og dimser, som måler de sundhedsmæssige aspekter af din fysiske aktivitet.

Det er på disse områder, at alverdens elektronikproducenter vil koncentrere indsatsen det kommende år.

Sådan tegner billedet sig i hvert fald efter at årets største gadgetfest, CES-messen i Las Vegas, startede med en række pressemøder mandag.

- Jeg har aldrig fået så mange spørgsmål fra mine venner om min telefon, sagde således chefen for mobilselskabet Sprint, da han var med til at præsentere den amerikanske introduktion af LG's nye mobiltelefon LG G Flex på et pressemøde i den amerikanske ørkenstat.

LG G Flex er en smartphone, der kan alt det, som alle andre smartphones også kan, men her til kommer, at den har en bøjet skærm.

Og ifølge chefen for LG's mobildivision i USA, Frank Lee, giver det et utal af fordele.

- Den følger hovedets form bedre. Derfor bliver lyden også bedre. Samtidigt giver den bøjede skærm en mere biograf-agtig oplevelse, når man kigger på den, siger Frank Lee om telefonens seks tommer store OLED-skærm.

Med på messen har LG også et par nye store fladskærme, der dels kan vise indhold i den høje 4K-opløsning, og dels kan fås i bøjede versioner.

CES, der afholdes hvert år i januar, trækker godt 150.000 mennesker til Las Vegas.

Størstedelen er branchefolk, der kommer for at præsenterer deres nyeste vidundere, dels for hinanden, men især for de tusindvis af opkøbere og pressefolk, der også finder vej til spillebyen.

Gadgetmessen tyvstartede med den såkaldte CES Unveiled, hvor en række primært mindre virksomheder hvert år har muligheden for at præsentere, hvad der arbejdes på i elektronikverdenens undergrund.

Og her var det især sundhedsrelateret elektronik, som satte dagsordenen.

Står det til de små såkaldte start ups vil vi snart alle vandre rundt med alle mulige dimser, der hele tiden måler puls, åndedræt og alle mulige andre parametre, der kan fortælle noget om vores sundhed.

Og når vi ikke lige vandrer rundt, skal vi også belave os på at sove med indretninger i sengen, der måler vores søvnmønstre og herefter kommer med anbefalinger, der skal forbedre vores sundhed.

Hos LG har man hidtil holdt sig ude af det marked, men på mandagens pressemøde var der både et såkaldt Lifeband, et armbånd der hele tiden opsamler data om din fysik, samt et par nye hovedtelefoner, specielt henvendt til løbere, der så sørger for konstant at måle din puls og derefter give dig anbefalinger.

CES fortsætter den kommende uge med et hav af præsentationer af ny og uundværlig elektronik.

/ritzau/

Dagens Gossip