Aarhus: 67 fristet af at få leveret hash til døren

22 mænd fra Aarhus mellem 18 og 23 år er indtil nu blevet sigtet for at købe hash på en noget utraditionel måde i Aarhus.

En hash-handler smed et visitkort i mange borgeres postkasser med sloganet ”God røg – du ringer, vi bringer”. Det tilbud benyttede i alt 67 personer sig af, hvoraf 22 nu er sigtet for at købe hash.

Østjyllands Politi aflyttede en hashsælgers telefon i forrige uge, før betjentene selv slog til sidste mandag, da de bestilte hash. Her blev to personer sigtet for at sælge hash, og lige siden har Østjyllands Politis specialpatrulje arbejdet på at identificere alle køberne.

Mens 22 personer er sigtet, er 45 personer i politiets søgelys, fordi de har vist interesse for at købe hash, men enten ikke har fået det leveret, eller ikke har kunnet få det de gerne ville have. I de sager ender det med en såkaldt bekymringssamtale.

Politiet har endnu ikke fået kontakt til alle 45 personer, der skal have en bekymringssamtale, men de 22 sigtede kan se frem til bøder i størrelsesordenen 2.000 til 4.000 kroner.

Atypiske købere

De 67 købere politiet har fået identificeret er overvejende mænd fra Aarhus i alderen 18-23 år. Og så er det langtfra den type hashkøbere specialpatruljen normalt stifter bekendtskab med.

- Flere af dem, vi har været i kontakt med, giver udtryk for, at de aldrig kunne finde på at gå ned på gaden og købe hash. Men her kom tilbuddet ind af brevsprækken, og varerne blev leveret til døren, og det var alligevel for stor en fristelse. Og det understreger jo bare vigtigheden af, at vi får sat en stopper for den fremgangsmåde, så flere ikke bliver fristet og risikerer at ende i et misbrug , siger Kristian Harlev Sørensen.

Dagens Gossip