Aarhus-borgmester ønsker hurtigt ja til Kattegatbro

Det er meldingen fra Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard (S), der onsdag på et møde med Folketingets Transportudvalg understregede vigtigheden af, at politikerne snart træffer en principbeslutning om Kattegatforbindelsen.

Det skal ske, når en omfattende analyse af Kattegatforbindelsen og andre trafikprojekter er klar.

»Den forventes færdig i løbet af i år. Så vil man kunne træffe principbeslutningen enten sidst på året eller i begyndelsen af det nye år,« siger Jacob Bundsgaard.

Han mener, der er råderum til både at give tognettet et løft og samtidig binde Jylland og Sjælland sammen med en bro.

»Kattegatforbindelsen er ikke et alternativ til timemodellen eller omvendt. Det har aldrig været meningen, at Kattegatforbindelsen skal være en meget stor skattefinansieret løsning. Forventningen er, at Kattegatforbindelsen skal finansieres via brotakster, præcis på samme måde som Storebæltsbroen er det. Dermed er der plads til begge projekter,« siger Jacob Bundsgaard og argumenterer for, at en bro over Kattegat er nødvendig for at sammenkoble »landets to store vækstregioner«.

I sidste uge gav transportminister Pia Olsen Dyhr (SF) udtryk for, at »togfonden betyder ikke, at en Kattegatløsning ikke kan være relevant på længere sigt«, mens Enhedslisten placerede Kattegatforbindelsen i graven:

»Timemodellen afliver Kattegatforbindelsen, og det har vi det helt fint med. Det vil være helt håbløst at investere i den efterfølgende. Vi mener simpelthen ikke, at der er plads til begge,« sagde trafikordfører Henning Hyllested (Ø) til Politiken.

Den melding har Jacob Bundsgaard svært ved at tage seriøs:

»Det er dybest set lidt useriøst, i og med at den undersøgelse, der skal være grundlaget for beslutningen om en Kattegatforbindelse, slet ikke er færdig endnu. Det er den først senere på året,« siger han.

Spørgsmål: Hvad siger du til, at politikerne har truffet beslutning om togfonden, inden den store trafikanalyse ligger på bordet?

»Jeg glæder mig over, at vi nu får elektrificeret jernbanen til Aarhus. Det har vi kæmpet for, siden Thorkild Simonsen var borgmester, og nu er det lykkedes. Det er et kæmpe løft til den kollektive trafik,« siger Jacob Bundsgaard.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip