Aarhus-borgmester: Vi står vagt om ytringsfriheden

Borgmesteren i Aarhus roser politiet for at have afværget et angreb på et debatmøde med den tidligere imam Ahmed Akkari tirsdag aften i Gellerup.

I en pressemeddelelse taler Jacob Bundsgaard (S) om "politiets konsekvente og professionelle indgriben", som kunne sikre, at Akkari sammen med socialdemokraten Christian Rabjerg Madsen kunne afholde mødet.

- Aarhus er en åben og tolerant by, men vi vil slå ned med stor konsekvens, når demokratiske principper krænkes, udtaler borgmesteren.

- Vi hverken kan eller vil gradbøje ytringsfriheden. Det er en helt fundamental ret at kunne forsamle sig og sige sin mening, lyder det.

Politifolk har tilbageholdt 14 unge, som er mistænkt for at have haft planer om at afbryde debatmødet på en voldelig facon.

I nærheden af gruppen har politiet fundet 200 kanonslag, en sæk med sten og en pulverslukker.

De 14 var tidligt tirsdag aften ikke sigtet for en egentlig lovovertrædelse.

Derimod blev de tilbageholdt med henvisning til politiloven. Den giver politiet mulighed for at frihedsberøve borgere, hvis det skønnes nødvendigt for at hindre uro og ballade.

Borgmesteren siger, at han nu vil have gennemgået indsatsen mod politisk og religiøs radikalisering. Måske skal indsatsen intensiveres, lyder det.

Akkari blev landskendt, da han i forbindelse med krisen om Muhammed-tegningerne i 2005 rejste rundt i Mellemøsten og talte dunder om det angiveligt islamfjendtlige Danmark.

Siden har han ændret opfattelse og har fortrudt sin optræden. Nu taler Akkari i stedet om faren ved islamisme.

Han og Rabjerg Madsen har planlagt flere debatmøder i forskellige boligkvarterer rundt om i Danmark. Duoen har blandt andet tidligere besøgt Vollsmose i Odense.

Mødet tirsdag aften i Globus 1 var særdeles velbesøgt.

/ritzau/

Dagens Gossip