Aarhus Byråd kulegraver eventuelle tilskud til moské

Skrevet af admin

29/02/2016

Dagens topnyheder

Politikerne på Aarhus Rådhus vil på tværs af partierne have skabt et overblik over, om Aarhus kommune betaler tilskud til aktiviteter i Grimhøjmoskeen. Og hvad pengene i givet fald bliver brugt til.

Det fortæller Bünyamin Simsek (V), rådmand for Børn og Unge efter et møde i magistraten mandag morgen.

Politikerne ønsker overblik over, om der tilflyder moskeen skattekroner til såvel aktiviteter som til lokaler.

- Vi har bedt om, at der kommer et notat fra rådmanden for Kultur og Borgerservice til magistraten, der belyser, hvad der ligger af økonomi i det her. Om der gives tilskud og til hvad, siger Bünyamin Simsek til Ritzau.

Kravet kommer, efter at en tv-dokumentar, som TV2 sender første del af tirsdag, viser, at imam Abu Bilan blandt andet underviser en studiegruppe af kvinder og børn i stening og pisk.

Imamen er tidligere i Tyskland blevet dømt for at have opfordret til drab på jøder.

I 2009 vedtog Aarhus Kommune efter et beslutningsforslag fra Venstre ifølge rådmand Bünyamin Simsek, at foreninger, der forkynder, ikke skal have ret til tilskud.

Derfor får blandt andet Indre Mission ingen tilskud.

Kommunen gennemgik samtlige religiøse foreninger i kommunen og fjernede tilskuddet fra to foreninger, herunder en med adresse på Grimhøjvej, fortæller Bünyamin Simsek.

Kommunen fulgte op med kontrolbesøg.

- Problemet er, at de her foreninger helt bevidst skifter navn og prøver at omgå det her. Der er åbenbart tre-fire foreninger på samme adresse på Grimhøjvej, og de er efter min mening skuffeforeninger, siger Bünyamin Simsek.

Han mener, at Abu Bilal for længst burde være blevet udvist af Danmark.

- Jeg mener, at vi som samfund bør kigge på, hvilket opholdsgrundlag denne imam befinder sig på i Danmark. Og hvis der på nogen måde er en chance for at vise ham på den anden side af grænsen, så mener jeg, at det er det, vi bør gøre.

Spørgsmål: Han siger, at stening og pisk ikke foregår i Danmark, så man kan vel ikke sige, at han opfordrer til det?

- Jo, men han har opfordret til stening og pisk andre steder end i Danmark, og det er heller ikke acceptabelt.

- Jeg er tilhænger af, at vi har et samfund, der er bygget op omkring retssikkerhed, hvor det er dommere, der dømmer, hvis man har gjort noget strafbart, og det er ikke, at man straffer kvinder for utroskab ved stening.

/ritzau/