Aarhus cykler 49,2 millioner kroner hjem

Projektet indeholder blandt andet en forbindelse fra Lisbjerg over Skejby til Aarhus Midtby. Supercykelstien opføres i forbindelse med første etape af Aarhus Letbane og vil forbinde det nye byområde i Lisbjerg med Skejbyområdet mange arbejdspladser og med Aarhus Midtby.

Borgmester Jacob Bundsgaard (S) glæder sig over den statslige medfinansiering.

”Det er en stor håndsrækning, der kommer fra Regeringen og forligspartierne. Med den statslige bevillig kan vi skabe en optimal infrastruktur for både den kollektive trafik, biler og cykler fra det nye byområde i Lisbjerg. Det er samtidig et signal om, at Aarhus er en god cykelby. Udsigten fra den nye supercykelsti udover Egådalen bliver en af Danmarks flotteste”, siger borgmester Jacob Bundsgaard.

På sigt forventes det at op mod 8.000 cyklister vil benytte ruten dagligt. Det er forventningen at byggeriet kan starte allerede i 2013 og vil være færdig parallelt med første etape af Letbanen.

Regeringen blev torsdag enig med Enhedslisten og Dansk Folkeparti om at afsætte omkring 172 millioner kroner til at etablere såkaldte supercykelstier i de fem største danske byer.

Ifølge transportminister Henrik Dam Kristensen (S) vil de bedre cykelforhold netop anspore flere til at droppe bilen og i stedet benytte cyklen.

»Med dagens beslutning om at støtte supercykelstier i de største byer gør vi det lettere og mere sikkert for borgerne at skifte cyklen ud med bilen i det daglige, for eksempel til og fra arbejde og uddannelse,« siger Henrik Dam Kristensen.

Pengene bliver givet som statsligt tilskud på 50 procent til kommunale supercykelstiprojekter i hovedstadsområdet, Aarhus, Odense, Aalborg og Esbjerg.

Dagens Gossip