Aarhus Festuge: Tilfreds direktør tørrer sved af panden

Skrevet af admin

04/09/2015

Mest læste i dag

Aarhus Festuge har i den forgangne uge budt på intet mindre end 1460 forskellige arrangementer. Og mens de sidste begivenheder runder ugen af i løbet af weekenden, kan festivalens direktør, Jens Folmer Jepsen, se tilbage på endnu en succesfuld uge.

Også selvom de mange arrangementer betyder, at det i nogle tilfælde har været svært at få solgt det ønskede antal billetter.

- Det kan godt give lidt sved på panden, når man ser, at der ikke er solgt særlig mange billetter til et bestemt arrangement. Men der sker også tit det i festugen, at der er rigtig mange, der køber deres billetter i døren, siger Jens Folmer Jepsen til Ritzau.

Et af de arrangementer, hvor billetsalget gik en anelse langsomt, var til showet med teaterkunstneren Robert Lepage.

- Og det kan godt overraske mig lidt, lyder det fra Jens Folmer Jepsen, der selv havde set frem til at opleve den internationalt anerkendte kunstner.

Direktøren kan dog alligevel godt tørre sveden af panden efter en festuge, hvor nogle af arrangementerne lynhurtigt blev udsolgt.

Og han mener især, at de højtprofilerede arrangementer har fungeret godt.

- Mange år har vi haft den stærkeste profil ude i byrummet, hvor der er mange gratis arrangementer. I år har vi forsøgt at satse lidt mere på nogle enkelte store arrangementer. Og det har givet pote, lyder det.

Det betyder også, at Aarhus Festuge efter alt at dømme kan se frem til nogle positive tal på bundlinjen, når regnskabet gøres op.

- Der kan selvfølgelig altid ske nogle uventede ting, men lige nu ser det rigtig fornuftigt ud.

Det er i år niende og sidste gang, at Jens Folmer Jepsen står i spidsen for Aarhus Festuge. Og han er glad for, at han har været med til at omdanne festugen til en kulturfestival med knap så meget fokus på øldrikkeri.

- Det er blevet vendt fuldstændig på hovedet, så der nu ikke er så meget øldrikning, og der er næsten intet hærværk eller drukrelaterede voldsepisoder, siger han.

/ritzau/