Aarhus gør klar til invasion af krydstogtturister

Skrevet af admin

16/12/2015

Mest læste i dag

København er stadig konge af Danmark, når det kommer til besøgende krydstogtskibe i Danmark. Men Aarhus er hastigt på vej frem og forventer, at antallet af turister, der klemmer sig ned ad landgangstrappen og ind i byen, bliver mere end fordoblet i 2016.

En opgørelse fra Aarhus Havn viser, at der vil komme mindst 27 krydstogtskibe i 2016. Det vil give lige under 80.000 gæster. Langt flere end de 30.000, der i 2015 har lagt turistkroner i det lokale handelsliv.

- Vi har oplevet en markant stigende interesse for Aarhus som krydstogtdestination. Vi er på vej mod vores bedste år, og efter at have ligget på en femteplads i år træder vi sikkert op på skamlen som landets næststørste krydstogtdestination i 2016, skriver kundechef i Aarhus Havn Nicolai Krøyer i en pressemeddelelse.

Den markante vækst er et resultat af, at Visit Aarhus og Aarhus Havn i 2012 gik sammen om at tiltrække krydstogtturister.

- Vi har rejst rundt og solgt Aarhus som destination i tre år til rederier i Europa og USA. Det har været et stort arbejde, men nu bærer det frugt, siger direktør for Visit Aarhus Peer Kristensen.

Det i en grad, hvor Aarhus kan forvente mellem 85.000 og 100.000 krydstogtgæster i 2017. Det svarer til 33 skibe på besøg. Gæsterne for hvert krydstogtskib estimeres at lægge 2,5 millioner kroner hos byens attraktioner, restauranter og butikker.

Derfor er Aarhus heller ikke alene om at prøve at sikre sig krydstogtrederiernes gunst.

- Det er hård konkurrence. Vi konkurrerer ikke med store byer som København, Stockholm eller Sankt Petersborg, men med byer som eksempelvis Oslo og Göteborg. Dem ved vi, at vi har taget anløb fra i år, siger Peer Kristensen.

København er fortsat den ubestridte nummer et. Wonderful Copenhagen venter, at 710.000 krydstogtturister vil besøge hovedstaden i 2016, en stigning på 4,4 procent.

/ritzau/