Århus Håndbold henter sjælden sejr i Aalborg

25/11/2015

Århus Håndbold sejrede i Jutlander Bank Arena i Aalborg, da hjemmeholdet Aalborg Håndbold blev besejret 27-24 i Boxer Herreligaen.

På en aften med flere kampe var der trængsel i toppen af rækken. Århus nåede med sejren op på 16 point, mens Aalborg forbliver på 15 point.

Det rækker efter de øvrige kampe til en placering som henholdsvis nummer fire og fem i ligaen.

Skjern holdt føringen på en aften, hvor det blev lutter favoritsejre. Skjern vandt ude 30-25 over Mors-Thy Håndbold, mens KIF Kolding København sejrede hjemme over Ribe-Esbjerg HH med 26-22.

Bjerringbro-Silkeborg vandt hjemme 26-20 over Sønderjyske.

Det betyder, at Skjern topper med 18 point efterfulgt af BSV og KIF Kolding med 17 point på anden- og tredjepladsen. Skjern har dog spillet en kamp færre end forfølgerne.

Århus Håndbold mødte frem med uafgjort i Skjern, mens Aalborg tog imod med en frisk sejr over St. Gallen i EHF Cuppen i lørdags.

Til gengæld havde hjemmeholdet og gæsterne det til fælles, at begge hold inden for de seneste uger har tabt hjemme til bundproppen Skive fH. For Aalborgs vedkommende i den seneste kamp.

Statistikken var dog ikke i gæsternes favør. Faktisk er det blot lykkedes Århus Håndbold at vinde en enkelt gang i Aalborg ud af ti muligheder før dagens kamp.

To scoringer af Rune Ohm bragte gæsterne foran 3-1 efter tre minutter, hvor Andreas Palicka holdt hjemmeholdet inde i kampen med flere klasseredninger.

Efter 12 minutter var Århus' føring fortsat på to mål, men fire Aalborg-scoringer i træk gjorde 4-7 til en 8-7-føring efter 17 minutter, og Århus-træner Erik Veje Rasmussen tog en timeout.

Aalborg fortsatte og kom foran med tre mål, men Århus nægtede at slippe grebet, og Kasper Olsen reducerede til 10-11.

Efter en periode, hvor Aalborg kunne have trukket fra, kom gæsterne tilbage og gik til pause med en 14-13-føring efter Rasmus Nielsens scoring på straffekast.

Rune Ohm hamrede bolden i nettet efter pausen og øgede føringen, og det blev også 16-13 til gæsterne.

Morten Bjørnshauge bragede Århus på 18-15 efter 40 minutter, og de to halvlege lignede hinanden i indledningen med gæsterne i front, men Aalborg hentede ind og udlignede til 19-19 efter et kvarter ved Sander Sagosen.

I det tætte opgør, som bølgede frem og tilbage, tog gæsterne igen fra. Henrik Hansen øgede til 23-21 med syv minutter igen, og Rasmus Nielsen øgede til 24-21.

Både hjemmeholdet og gæsterne fik tominutters udvisninger fem minutter før tid, hvor Aalborg var bagud med to mål.

Emil Nielsen i Århus-målet diskede op med flere klasseredninger i slutfasen, hvor Århus holdt fast og sikrede sejren.