Aarhus-moské er base for danske Syrien-krigere

En moské på Grimhøjvej 7 i Aarhus spiller en fremtrædende rolle i antallet af danskere, der er rejst fra Danmark for at deltage i kampene i det borgerkrigshærgede Syrien.

Ifølge Østjyllands Politi er 27 personer fra Aarhus rejst til Syrien, og Aarhus Kommunes SSP-kontor oplyser, at 22 af disse har haft deres gang i moskeen.

Det skriver Jyllands-Posten lørdag.

- Vi lytter til forældrene og nogle af de unge, som rejser frem og tilbage. De siger alle, at der foregår noget omkring moskeen.

- Men præcis hvad det er, har vi svært ved at gå ind i med de kontakter, vi har, forklarer politikommissær Allan Aarslev fra den kriminalpræventive sektion i Østjyllands Politi.

I moskeen er unge blandt andet blevet undervist af den kontroversielle imam Abu Ahmed og Abu Ubaydillah, der har kaldt den tidligere leder af al-Qaeda Osama bin Laden for sin "elskede."

Abu Bilal, der er fast imam på Grimhøjvej, tager afstand fra danskere, der kæmper i Syrien.

- Det er naboerne, som støtter Syrien. Ikke folk fra Danmark og Australien, siger han til Jyllands-Posten.

Han tilføjer, at han ikke kendte til de 22 personer, før politiet kontaktede ham.

Under krigen i Syrien er 11 af de personer, der er rejst fra Danmark for at deltage i kampene, blevet dræbt. I alt er mindst 90 taget af sted til det blodige opgør, vurderes det i den seneste vurdering af terrortruslen mod Danmark.

Ifølge PET har de krigere, der vender tilbage, stor gennemslagskraft i ekstremistiske miljøer. Efterretningstjenesten kontakter blandt andet lærere, socialarbejdere og religiøse ledere for at få dem til at forsøge at tale unge fra at drage i krig i Syrien.

Der er ikke tidligere set så mange danskere, som på så kort tid er rejst til en krigszone, vurderer PET.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip