Århus og Mors/Thy chokstarter slutspillet

Palau Blaugrana i søndags mod Barcelona i Champions League. NRGi Arena onsdag i slutspillet mod Århus Håndbold.

Kampene kommer i rask tempo i øjeblikket for et hold som Bjerringbro-Silkeborg (BSV), der indtil weekendens nederlag i ottendedelsfinalen var deltager i Europa Cup'en.

Et hårdt program, der tærer på kræfterne, og måske er det derfor, mændenes slutspil allerede i første kamp oplevede en overraskelse, da Århus Håndbold, der sluttede grundspillet på sjettepladsen hele 15 point efter BSV, lagde ud med at besejre de sidste to års sølvvindere med 29-28.

Sejren blev grundlagt omkring pausen, da Århus efter 20 jævnbyrdige minutter ved stillingen 8-7 rykkede til at være foran 18-12.

I en hektisk slutfase lykkedes det dog BSVerne at kæmpe sig tilbage i opgøret og få udlignet og sågar bragt sig i front med 28-26. Men med tre mål til sidst, det afgørende blot 10 sekunder før tid, hev Erik Veje Rasmussens tropper den overraskende sejr hjem.

Dermed fortsætter nedturen for BSV i den hjemlige liga, hvor holdet i sidste spillerunde i grundspillet mistede andenpladsen til Skjern og dermed også et bonuspoint i slutspillet. For Skjern var afslutningen på grundspillet en lang optur, der endte med en flot andenplads og to bonuspoint i slutspillet.

Men opturen sluttede brat for vestjyderne, da holdet ude mod Mors/Thy overraskende tabte 28-26 efter en tæt og nervepirrende afslutning, hvor hjemmeholdet afværgede en skrap slutspurt og sikrede sejren i sidste minut.

Efter 10-10 ved pausen rykkede Mors/Thy foran 15-11 i de første minutter af anden halvleg, og det forspring holdt til de sidste ti minutter, hvor Skjern fik kontakt igen.

Dog uden at kunne knække det godt kæmpende hjemmehold, der med sejren og Århus' ditto i NRGi Arena har åbnet slutspilspuljen fuldstændig. Før næste spillerunde på lørdag, hvor Skjern hjemme tager imod Århus, mens BSV får besøg af Mors/Thy, har tre hold, Skjern, Mors/Thy og Århus, to point, mens BSV ligger i bunden med ét point.

Dagens Gossip