Aarhus-rådmand: København kører på flygtninge-frihjul

Skrevet af admin

09/10/2015

Dagens topnyheder

Det er decideret "skammeligt", at et flertal i Københavns Borgerrepræsentation torsdag stemte imod et forslag om at modtage 200 flygtninge.

Det mener Thomas Medom (SF), der er rådmand for sociale forhold og beskæftigelse i Aarhus.

- Hvorfor i alverden skal landets største og rigeste kommune ikke løfte sin del af kommunernes forpligtelser til at modtage flygtninge, spørger Thomas Medom i en skriftlig kommentar.

- Hvis vi løfter i flok, er chancen for succesfuld integration større, og derfor er det helt uforståeligt, at København fortsat skal køre på frihjul, mener han.

Det var Thomas Medoms partifæller i SF samt De Radikale og Enhedslisten, der i København havde foreslået at modtage de 200 flygtninge.

Hovedstaden er en af de kommuner, der i 2016 ikke umiddelbart skal modtage nogen flygtninge som led i Udlændingestyrelsens kvotefordeling. Årsagen er, at der i forvejen bor mange udlændinge.

Aalborg Kommune skal næste år modtage 642 flygtninge, hvilket er det højeste antal af alle landets 98 kommuner. Aarhus skal tage imod 587 flygtninge.

Men Thomas Medom mener altså, at københavnerne også bør tage deres del. Her må folketingspolitikerne nu på banen, lyder det.

- Der er brug for, at Christiansborg vågner op i denne sag, når nu flertallet i Borgerrepræsentationen mener, at en af verdens rigeste byer kan overlade opgaverne til resten af Danmark, siger Thomas Medom.

/ritzau/