Aarhus-rådmand vil ikke slække på krav om børneattest til flygtninge

Skrevet af admin

17/02/2016

Dagens topnyheder

Flygtninge bør ikke undtages fra kravet om en ren børneattest, hvis de skal arbejde med danske børn og unge.

Sådan lyder det fra rådmanden for børn og unge i Aarhus Kommune, Bünyamin Simsek (V).

- Jeg synes ikke nødvendigvis, det er en god idé at fjerne kravet om børneattest. En børneattest er ikke en garanti, men en vis form for sikkerhed i forhold til, hvem der arbejder med børn, siger den aarhusianske børne- og ungerådmand.

Regeringen er ifølge avisen.dk indstillet på at ændre reglerne om børneattester.

Det er nemlig ikke praktisk muligt at indhente oplysninger fra de lande, som flygtningene flygter fra, skriver kulturminister Bertel Haarder (V) ifølge avisen.dk i et svar til Dansk Folkepartis børneordfører Pernille Bendixen.

I Aarhus erkender Bünyamin Simsek, at der er brug for at skabe praktikpladser for flygtninge - også inden for det kommunale område. Men det bør ikke være børne- og ungeområdet, der står først for, siger han.

- Det er ikke sådan, at børne- og ungeområdet er forbudt land for flygtninge og indvandrere. Vi har mange med anden etnisk baggrund, der gør det rigtig godt.

- Men når det gælder nyankomne flygtninge, er vi nødt til at tage udgangspunkt i børnenes tarv og beskytte dem, og det er attesterne en vis sikkerhed for, siger Bünyamin Simsek.

Hvis man ikke kan fremskaffe en børneattest, bør der ifølge rådmanden gå nogle år, før en person med flygtningebaggrund kan få praktikplads eller beskæftigelse i daginstitutionerne.

- Vi ved ikke, hvad de har været udsat for af eksempelvis krigstraumer.

- Derfor synes jeg, at folk med flygtningebaggrund skal have opholdt sig her nogle år og have bevist, at de er nogenlunde velfungerende og dermed kan sidestilles med andre i at bestride et job på det her område, siger han.

Formand for løn- og personaleudvalget i Kommunernes Landsforening (KL) Michael Ziegler (K) er derimod positivt indstillet i forhold til at lukke børne- og ungeområdet op for flygtninge.

- Jeg er selvfølgelig enig i, at vi på ingen måde må slække på sikkerheden og trygheden, men vi vil gerne have mulighed for at bruge den her del af arbejdsmarkedet også, siger Michael Ziegler til avisen.dk.

/ritzau/