Aarhus skal huse museum for dansk fodbold

26. juni 2017 er det 25 år siden, Danmark vandt EM-finalen med 2-0 over Tyskland. Samme dag forventes dørene til Danmarks Fodboldmuseum at åbne i Aarhus.

Her kan gæsterne få lov til at se en udstilling med diverse fodboldeffekter og levende billeder, der fortæller om dansk fodbolds historie.

Det gælder blandt andet effekter og historier om EM-triumfen i 1992, de bedste danske fodbolddommere, indføring af betalt fodbold i 1978 og de danske holds præstationer i europæiske turneringer.

Museet er inspireret af Deutsche Fussballmuseum i Dortmund, National Football Museum i Manchester samt en række klubmuseer.

Det er planen, at museet skal ligge i administrationsbygningerne nær Aarhus Stadion.

Det er tidligere pressechef i Dansk Boldspil-Union (DBU) Frits Ahlstrøm, der sammen med en række topfolk i Aarhus Elite og AGF står bag initiativet til museet.

DBU er officiel samarbejdspartner for museet og bakker op om museets geografiske placering. Unionen vil blandt andet bidrage med effekter og genstande til at fortælle historien om fodboldlandsholdet.

Også Den Gamle By, Aarhus Kommune, Visit Aarhus og Tivoli Friheden står bag støtten til etableringen af fodboldmuseet.

Etableringen skal ske ved hjælp af fondsmidler, mens den daglige drift skal finansieres via entréindtægter. En billet forventes at komme til at koste 50 kroner.

/ritzau/

Dagens Gossip