Aarhus storsælger ejendomme for trecifret millionbeløb

Aarhus Kommune sælger lige nu ud af stribevis af sine ejendomme, skriver Aarhus Stiftstidende.

I alt venter kommunen at få solgt ejendomme for 122 millioner kroner de kommende år, og salget af 50 ejendomme har allerede givet godt i kommunekassen.

Kommunen startede storsalget af ejendomme i 2007 og har indtil nu solgt for i alt 175 millioner kroner, der er gået til den fælles kommunekasse.

Fire andre forvaltninger i kommunen har også holdt storudsalg af skoler og større administrationsejedomme. Men de penge går ikke i den fælles kasse.

Pengene er gået til at finansiere nye byggerier i kommunen, som for eksempel nybyggeri af midtbyskoler.

- Vi sælger i princippet alle de familiehuse, vi har, når de bliver ledige. Kommunen har ingen interesse i at ligge inde med dem.

- Mange tidligere landejendomme bliver også solgt. De stammer fra nedlagte landbrug, som er opkøbt i forbindelse med, at kommunen har opkøbt jord til udstykninger og byggemodninger, siger afdelingschef Hans Peder Larsen fra Teknik og Miljøs afdeling for ejendomme til Aarhus Stiftstidende.

Selvom kommunen har haft succes med at sælge ejendomme, så har gevinsterne ved salget alligevel ikke været helt så prangende, som der blev kalkuleret med inden finanskrisen ramte.

- I forhold til forventningerne i 2007, da markedssituationen så noget anderledes lys ud end nu, har salget været mindre end forventet, siger afdelingschef Hans Peder Larsen til avisen.

Aarhus Kommune er langt fra den eneste kommune, der har forsøgt at få penge i kommunekassen ved at sælge ud af sine ejendomme de sidste år.

i 2012 meddelte Odense Kommune, at den var tvunget til at sælge ejendomme for en værdi af cirka 120 millioner kroner.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip