Aarhus Teater opfører Tjekhovs Kirsebærhaven

Den aristokratisk enke (Charlotte Fich) vender efter længere tids fravær tilbage til sin russiske landejendom, der trues af tvangsauktion. Hun bliver præsenteret for muligheden for at redde ejendommen, men kan ikke forlige sig med tanken om, at den smukke kirsebærhave, der pryder landstedet, i så fald må udstykkes til sommerhusgrunde.

Dagene går, uden at familien forholder sig til den forestående auktion, og som resultat bliver ejendommen solgt til den velhavende søn af en tidligere livegen. Familien må drage bort til lyden af kirsebærtræer, der fældes...

Omstillingsparathed er et mantra for det moderne liv. Men ligesom Tjekhovs karakterer er vi ikke alle lige gode til at indstille os på nye tider.

Personerne i Kirsebærhaven klynger sig desperat til en længst svunden tid - på samme måde som vi selv fra tid til anden klynger os til idéen om vores helt egen, verdensfjerne kirsebærhave.

Kirsebærhaven iscenesættes af en af Ungarns førende internationale teaterinstruktører, Gábor Zsámbéki. Han er især kendt for sine vitale iscenesættelser af klassikere af bl.a. Ibsen, Shakespeare, Molière og Tjekhov. Med Kirsebærhaven på Aarhus Teater instruerer Gábor Zsámbéki for første gang i Danmark.

Medvirkende: Charlotte Fich, Preben Harris, Theresa Sølvsteen, Durita Dahl Andreassen, Marie Louise Wille, Marie Sandø Jondal, Bue WandahlJens Zacho Böye, Thomas Bang, Holger Østergaard, Niclas Vessel Kølpin og Kim Veisgaard.

Kirsebærhaven har premiere på Aarhus Teater, Scala scenen, 1. februar 2013 kl. 20.00.

Dagens Gossip