Aarhus Universitet rammes af ny bedragerisag

Kvinden, som var ansat i en stilling med økonomiansvar, slettede ifølge retsmødebegæringen i seks tilfælde et kontonummer på fakturaer og ændrede det til et andet kontonummer, så pengene i stedet endte på en konto, der ikke tilhører Aarhus Universitet. Kvinden er ikke længere ansat på universitetet.

Sagen kommer fredag for retten, og bedrageriet er angiveligt sket i en periode på fem måneder i begyndelsen af 2013. JP Aarhus skriver, at der ifølge retslisten er tale om en tilståelsessag.

Bedrageri på Aarhus Universitet er ikke et ukendt fænomen. I 2010 blev en tidligere IT-chef på universitetet idømt otte måneders fængsel i en sag om leasing af kopimaskiner, da han i årene forinden havde modtaget gaver for 70.000 kroner fra et rådgivningsfirma. I samme sag blev to tidligere direktører i rådgivningsfirmaet ifølge JP Aarhus idømt to års fængsel for bedrageri mod universitetet for 12 millioner kroner.

Lige nu verserer en anden sag, der involverer Aarhus Universitet. En tidligere sundhedsvidenskabelig forsker er sigtet for bedrageri. Sidste efterår lød sigtelsen ifølge Østjyllands Politi på bedrageri for 3,2 millioner kroner, mens Aarhus Universitet mener at have tabt et noget større millionbeløb på sagen.

Dagens Gossip