Aarhusiansk burger-konge vil lave burger på 400 kilo

- Vi er mere end bindegale, konstaterer Arash Irannejad.

Han er indehaver af Byens Burger, som er beliggende i Aarhus og er blevet kendt for at servere Don Ox - en kæmpeburger, der vejer et kilo og koster 137 kroner.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - Klik her og vær med nu

Men det kan åbenbart ikke blive vildt nok. For om tre ugers tid lancerer Byens Burger en ny burger, som får 1000 gram-moppedrengen til at ligne en børnemenu. 

- Vi kommer til at lave en burger på 400 kilo, fortæller Arash Irannejad til Dagens.dk.

Rekordforsøg

Byens Burger har i månedsvis ligget i forhandlinger med Guinness Rekordbog om at få lov at slå den eksisterende rekord for verdens største burger, som lyder på 350 kilo.

Der er nu givet grønt lys, og 400 kilo-banditten kommer til at stå til en pris på 50.000 kroner på menuen.

- Der er nogle krav, vi skal leve op til. Blandt andet skal den stå på menuen i et år, og den skal være solgt mindst én gang, siger Arash Irannejad, der glæder sig til den enorme udfordring.

- Den bliver omkring 110 centimeter i diameter og sikkert omkring 50-60 centimeter høj. Alene bøffen vejer 400 kilo, før den bliver stegt. Det kommer til at kræve en speciel konstruktion, og bageren, som skal lave bollen, får også sin sag for.

Rammen om rekordforsøget bliver en event i Aarhus til efteråret. Ifølge Arash Irannejad er der allerede en køber på banen til den gigantiske burger.

Kødsved til folket

Der er i det hele taget gang i den. Byens Burger har nu to forretninger i Aarhus og planlægger at udvide, så odenseanerne og københavnerne også kan få glæde af den berømte burger på et kilo.

Derudover planlægger Arash Irannejad en konkurrence i juli måned, der med garanti vil give deltagerne kødsved på panden.

- Det bliver noget med, at man skal tilmelde sig i hold, og så skal man spise en et kilos-burger på tid. Vinderen får en rejse, fortæller han.

Byens Burger sælger mellem 10 og 15 et kilo-burgere om ugen.

Dagens Gossip